sinan erdem spor salonu

independence
vikipedi’de $oyle bir bilgi var bu salon ile alakali;

sinan erdem spor salonu istanbul ataköy 3-4-11.kısım’da bulunan spor kompleksi.

salon, spor faaliyetlerinde 16.500, konser,sanat gösterisi gibi organizasyonlarda 52.500 seyirci kapasitesi ile türkiye’nın en büyük, avrupa’nın 3. büyük spor salonu olarak hizmete hazırdır.

yapımı 1993 yılında başlayan ve maddi kaynak yetersizliği nedeniyle çeşitli duraklamalarla devam eden salonun 2010 dünya basketbol şampiyonası’nın final aşamasına, 2012 dünya salon atletizm şampiyonası’na ve 2012 dünya kısa kulvar yüzme şampiyonası’na ev sahipliği yapması planlanmaktaydı. ancak mevzuatta yapılan değişiklikle gençlik ve spor genel müdürlüğü’nün istanbul büyükşehir belediyesi’ne devrettiği tesisin inşaatına, 2010 basketbol şampiyonasına yetiştirilebilmek için, sadece basketbol sahası olması için devam edildi ve bitirildi.

ayrıca, 8. uluslararası türkçe olimpiyatları finalleri bu salonda led sahne hazırlanarak gerçekleştirilmiştir.

tesisin yapısı
hizmete hazır hale getirilen sinan erdem spor kompleksi, eylül 2010’da dünya basketbol şampiyonası çeyrek final, yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapacak. 15 mayıs’ta deneme turnuvaları düzenlenecek olan salon, 15 bin kişi seyirci kapasitesi ile türkiye’nin en büyük, avrupa’nın ise üçüncü büyük spor salonu.

40 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 73 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip ve bin 200 araçlık otoparkı olan spor kompleksi içerisinde, ulusal ve uluslararası karşılaşmalar için her türlü teknik donanım bulunuyor.

ayrıca oturma, dinlenme üniteleri, kafe, restoran, 34 adet vip süit, 10 sporcu soyunma odası, bir fîtness merkezi ile hakem ve gözlemci odaları yer alıyor. toplam 120 metrekare yüzeye sahip videoboard ekranlar ile skorboard sistemleri, demonte hareketli oyun alanı parkesi ve basketbol pota ekipmanlarıyla tribün koltukları da dünya şampiyonası standartlarında. salon, tesis sahası, teleskopik hareketli tribünler sayesinde basketbol dışında voleybol, hentbol gibi çeşitli gösteriler için uygun. türkiye şampiyon!

http://tinyurl.com/29ysau6

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol