hanefi avcı

independence
eski istihbarat $ube muduru, $imdinin eski$ehir emniyet muduru.

haliç te yaşayan simonlar dün devlet bugün cemaat isimli 600 sayfalik bir kitap cikartti gectigimiz gunlerde. bu kitap sebebi ile ici$leri bakanligi hem hanefi avci hakkinda hem de iddialari hakkinda inceleme ba$latti zira hanefi avci halen aktif gorevde. bugune kadar aktif gorevdeyken boyle bir kitap cikartan ilk emniyet mensubu oldu kendisi. muhtemelen kendisini karanlik gunler ve tayinler bekliyor.
isyankarmuhabir
yasadışı sol bir örgüt ile ilişkisinden ötürü alınmış kendisi. hayatını sağ görüşlü bir insan olarak sürüdren avcının bu şekilde bir örgüt bağlantısı türetilmesi de ilginç tabii. adam hayatınıon hiçbir döeneminde sağ görüşlü olduğunu saklamamış, hatta ortalığa çıkıp cemaat ile ilişkili olduğunu çocuklarını cemaatin okullarında okuttuğunu söylemiş, konuyla ilgili kitap yazmış ama adamı sol örgütten al içeri.
savcı suçlamasını geçen sene bostancıda yakalanan örgüt ile ilişkilendirecek muhtemelen o örgütün yönetici kadrolarından birisi avcının arkadaşıymış, iyide bu da yeni bişey değil hanefi avcı bunu zaten söylemişti kitabında da. önemli görevlerde bulunan her emniyetçi ve isithbaratçının bu tip arkadaşları vardır avcı gibi devlet memurlarına bir yerlerden ihbarlar gelir, bu ihbarları kuşlar söylemiyor herhalde. hatta bu tip görevliler kimi zaman doğru kimi zaman yanlış istihbaratla bu tip örgüt militanlarını yanıltır veya güvenlerini kazanırlar. bu da işlerinin bir parçasıdır.
independence
dun gozaltina alinir alinmaz istanbul’a getirildi oradan da hop metris cezaevine.

e peki ne yapti bu adam bir kitap yazmaktan ba$ka?

belki gecmi$i temiz degildi bilemeyiz ama kitap yazmasindan once bunlardan haberdar degil miydi kimse? koskoca bir emniyet mudurunun sicilinden haberdar degil miydi devlet, kitap yazinca mi ortaya cikiyor gecmi$teki karanlik noktalar? 30 eylulde her $eyi basin yoluyla aciklayacagini soylemi$ti, bu acele bu yuzden miydi? nasil bir ulkede ya$ar olduk kuzum biz?
isyankarmuhabir
eşinin ifadesine göre evdeki pasta tarifleirni bile almışlar. ee önemli tabii mazalah pasta yoluyla darbe veya halkı isyana teşvik etselerdi neolurdu hükümetin hali. bugüne bugün koskoca fransa krallığı bir dilim pasta yüzünden yıkılmış, benzetmek gibi olmasın krall ve kraliçe pasta yüzünden kellelerinden olmuşlardır.

(bkz: marie antoinette)

(bkz: ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler)
independence
yakalanmasindan bagimsiz olarak soyluyorum, hem evli hem de sevgilisi var ve anladigim kadari ile iki kadin birbirinden haberdar. hani sirf bilgi amacli yazdim, cezaevinde olmasina hepten kar$iyim.
independence
cezaevine konmasindan sonra makamında yapilan aramada 20 den fazla ses kaydi bulunmu$. bu ses kayitlari da bir suru siyasetcinin ya da gazetecinin telefon konu$malarinin kayitlari.

kimler dinlenmemi$ ki, mehmet ali birand’indan ertuğrul özkök’une kadar 20 den fazla insan.
independence
avukatlari kendisinin haklarinin ihlal edildigine dair anayasa mahkemesine bireysel ba$vuru da bulunmu$tu. anayasa mahkemesi $ikayeti hakli bularak hanefi avci’nin haklarinin ihlal edildigine karar verdi. bu durumda hanefi avci’nin tahliyesi gundeme geliyor.

avukatlari sanirim bugun caglayan adliyesinde mahkemeye tahliye taleplerini iletecekler.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26638637.asp
independence
aym kendisi hakkinda hakkinin ihlal edildigi yonunde aciklama yapmisti, o dakikadan sonra tahliyesi bekleniyordu ki dun aksam 20:50 itibari ile beklenen tahliye gerceklesti. yanlisim yoksa hanefi avcı yeniden yargilanacak.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26652458.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol