sanal havacılık

independence
online olarak ivao yahutu vatsim ortamlarinda gercekle$en, uluslararasi havacilik kurallarina harfi harfine riayet edilen, hatta diyebilirim ki tum havayolu $irketlerinin pilotlarindan daha fazla kurallara uyulan(kendim bizzat $ahidim bu duruma) havacilik $ekli.

okuyani "aha, sanalsa oyundur bu" $eklinde bir du$unceye sevk edebilir ancak kesinlikle alakasi yok. sanal havacilikta pilotlar gercek ucaklarin birebir simule edilmi$ $ekillerini, yine birebir kurallara uygun olarak kullanirlar. simulasyonlar microsoft flight simulator’un versiyonlari $eklindedir;

(ara: flight simulator)

ornek vermek gerekirse minimum 3 haftalik bir egitim almadan ucaklari havalandirmaniz mumkun degildir. sadece havalandirmaktan bahsediyorum, rotaya girmek ve hedef havalimanina cakilmaksizin bir ini$ yapabilmek icin 1 seneye yakin bir egitim zaruridir.

simulatorde hava $artlari da e$ zamanlidir, uydu baglantisi ile meteorolojik veriler alinarak simulatore adapte edilir ve boylelikle ataturk havalimaninda gercekte yagmur yagiyorsa simulatorde de ataturk havalimaninda yagmur bulunmaktadir. ha keza ruzgar ve diger doga olaylari icin de ayni $ey gecerlidir. metar’a baktiginizda ataturk havalimaninda kuzeydogudan 6 knot hizla esen bir ruzgar varsa bilin ki gercekte de ruzgarin $iddeti aynidir ve bu ruzgar sizin simulatordeki ucaginizi da gercekteki gibi etkileyecektir.

simulatorde ucaklarin hava ko$ullarina vermi$ olduklari tepkiler de aynidir. $iddetli bir ruzgarda ucak nasil savruluyorsa simulatorde de bu durum aynidir. bulutlarin icerisinden gecerken ucak nasil kirilacakmi$ gibi oluyorsa simulatorde de ayni tepkimeler gorulmektedir ucaklarda

simulatorde atc gorevlileri de yogun egitimlerden gecen ve sinavlar sonucunda hak kazanan insanlar tarafindan olu$maktadir. atc gorevlileri daha ziyade gercek atc gorevlilerinden yahut gercek pilotlardan olu$maktadir.

en nihayetinde unutulmamasi gereken $ey, gercek pilotlarin da bu simulatorlerde egitim aldiklaridir.

eger hem cok keyifli hem de cok bilgilendirici bir hobi sahibi olmak isterseniz, sanal havacilik bu anlamda en klas en kaliteli hobilerin ba$inda yer almaktadir.
independence
konu $urada guzel bir $ekilde izah edilmi$ aslinda.

edit: link editi;

http://teknoseyir.com/sanal-havacilik-nedir-nasil-ogrenilir?fb_action_ids=522827267853183&fb_action_types=og.shares

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol