4 ağustos 2010 ahmedinejad a suikast girişimi

independence
iran’da ahmedinejad’in da icerisinde bulundugu konvoya bombali saldiri duzenlendi. saldiridan ahmedinejad yara almadan kurtulurken konvoyda pek cok yaralinin bulundugu soylenmekte. saldiriyi duzenleyen $ahis yakalanmi$. $imdilik haberler bu $ekilde;

http://tinyurl.com/24vfglh
isyankarmuhabir
girisimde bulunan kisinin yerinde olmak istemem, zira yakalandigina gore hemen oldurmezler bu arkadasi once anasi ve ebesiyle ilgili bi kac islem yaparlar gibi geldi bana.
independence
iran tarafindan bu saldirinin yalanlanmasi da ayri bir gariplik. lan suikastten prim bile yapip amerika’nin ba$ina bir nevi corap orebilirdiniz, ne diye yalanliyorsunuz haberi a canlar?
isyankarmuhabir
iran hukumeti, bir saldiri olmadigin bildirmis. atilanin bomba degil bir maytap oldugunu soylemisler. eger hukumetin soyledigi dogru ise bu olay bir denemedir, kimin yaptigi farketmez ama denemedir. iki farkli durumda bu deneme yapilmis olabilir,
1-birileri bir saldiri aninda konvoyun nasil tepki vereceginden baslayarak hukumetin verecegi tepkiye kadar gormek istemistir. yani bir saldiri aninda baskani kac kisi koruyor, nerelerden destek atislari yapiliyor, guvenlik neerelere konuslaniyor baskani nereye ve nasil kaciriyorlar, olay sonrasi hukumet nasil ve ne sertlikte bir aciklama yapiyor. bu isin birinci boyutu.

2- iran huukuumeti kendisi saldiriyi organize etmistir, bir black operation dir. hangi devletin saldirii sonrasi kendilerine karsi nasiil davranacagini gormek istemislerdir. hatta devlet icerisindeki sistem karsitlarinin da kendilerini kismende olsa desifre etmeleri amaclanmis olabiilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol