polise taş atan çocuklar

independence
sadece dogu illerinde degil, istanbul’un gobeginde de teror orgutu tarafindan kullanilan ve polisle kar$i kar$iya getirilen cocuklar bunlar. teror orgutu ve / veya teror orgutu sempatizanlari tarafindan cati$malarin en onune $erefsizce surulen ve ellerine verilen ta$lari bilincsizce polise atan cocuklar.

ya$lari 11 / 13 en fazla da 17.

ne yaptiklarini bilmiyorlar, neden attiklarini bilmiyorlar ama atiyorlar. ellerine ta$ veriliyor, polise dogru at deniliyor, ceplerine 2 lira siki$tiriliyor ve cati$malarin en onune agizlari ortulerle kapali bir $ekilde gonderiliyorlar. o ya$taki bir cocugun polise ta$ atmasi ile ku$a sapanla ta$ firlatmasi arasinda kendisi icin hicbir fark yok. ikisinde de amac yok, sadece eylem var. i$te bu kucucuk cocuklar polis tarafindan bir bir yakalanarak adalete teslim ediliyor ve adalet de bu cocuklari islahevlerine yolluyor, en azindan bu gune kadar yolluyordu.

$imdi durum degi$ti.

bugun yasala$an bir tasari sonucunda artik ta$ atan cocuklar hapislerde ya da islahevlerinde cocukluklarini gecirmeyecekler. tasari yasala$ir yasala$maz hemen pek cok ilde tahliyeler ba$ladi ve cocuklar birer birer saliverildi.

cocuklar artik mutlu, aileleri de artik mutlu ama bu cocuklar yaptiklarindan pi$man olacaklar mi yoksa ayni $ekilde devam mi edecekler bunu zaman gosterecek.
independence
aslinda sorgulanmasi gereken bu cocuklarin polise ta$ atmalari degil, neden ta$ attiklaridir. yani onemli olan eylemden once eylemin sebebidir.

hicbir cocuk okulda yahut cocuk bahcesinde yahut mahalle arasinda top ko$turmasi gereken zaman diliminde gidip polise ta$ atmaz. hicbir cocuk "haydi bugun yeterince sallandim, kafi derecede tahtaravallide eglendim, kalan bo$ zamanlarimda da biraz polis ta$layayim" du$uncesi ile hareket etmez.

ilkokul cagindaki cocuklarin yuzlerini bezlerle ortup polise ta$ atmalarinin ardinda bir takim dayatmacilar vardir ve bunlar o cocuklarin aileleri degillerdir. zira hicbir ebeveyn "al $u ta$i cocugum, havaya 180 derecelik bir ivme ile saatte 45km hizla firlat" diye direktif vermez cocuguna. o direktifi vermez ama verdirttiren bir guc muhakkak vardir. i$te o gun benim goru$ume gore bolgede varligini fazlasi ile hissettiren teror orgutu ve onun yani sira teror orgutunun meclis temsilciligini yapan siyasi partidir.

sonra vah vah derler "$u kadar kürt cocugu öldü" diye. sen konuya kürt cocugu türk cocugu ayrimi ile yakla$tigin anda zaten ba$tan hatayi yapiyorsun. cocugun irki mi olur dini mi olur mezhebi mi olur? dinen bile cocuk kendi du$unme ve mantikli karar verebilme yetisini kazanana kadar her tur dini konudan muaftir.

hayir $u kadar sayida kürt cocugu olmedi, o kadar sayida cocugumuz öldü, bu vatanin cocugu öldü. bu yakla$ima sahip olabilecek olgunluga eri$ebildigin zaman sen de kazanacaksin, ben de kazanacagim, senin benim cocuklarimiz da kazanacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol