ismail kaygusuz

atacamadesert
1944 yılı malatya/arapkir de doğup, öğretmenlik yaparken istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi’nin klasik diller ve edebiyatları bölümü’nü bitirip. eskiçağ tarihi ve klasik arkeoloji sertifikaları yapmış, aynı bölümde grek epigrafisi (yazıtbilim) doktorasını verdikten sonra 9 yıl klasik arkeoloji ve klasik filoloji bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalışmış araştırmacı/yazar/şair.

yaz ayları van-urartu, enez ve perge arkeolojik kazılarına epigraf-arkeolog olarak katıldı. kazı sempozyum ve tarih kongrelerinde bildiriler sundu, seminerler verdi. katıldığı kazılardaki epigrafik-arkeolojik buluntulara ilişkin, yerli ve yabancı bilimsel dergilerde çok sayıda inceleme-araştırma yazıları yayınlarıdı. bu arada bir yıl fransa’da "université de nancy ii" ve "collège de france"da bizans dili ve epigrafisi üzerinde çalıştı.

1986 yılının başından itibaren 6 yıl yaşadığı fransa’da 1987’de strasbourg üniversitesi’nde başlamış olduğu "13. yüzyıl türk halk tasavvufu ve bizans mistikleri" üzerinde araştırmayı konu alan ikinci doktora tezi çalışmasını, özel yaşam koşullarının engellemesi yüzünden tamamlayamadı.

1992 yılının başında londra’ya yerleşen kaygusuz çalışma ve araştırmalarını burada sürdürmektedir. heterodoks islam (alevilik), batini tasavvuf inanç kurumları, felsefesi ve tarih üzerinde çok sayıda kitapları; roman, tiyatro ve öyküleri yayınlanmıştır.

http://www.ismailkaygusuz.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol