17 temmuz 2010 sansüre karşı yürüyüş

independence
17 temmuz 2010 cumartesi gunu saat 17:00 de taksim meydaninda gercekle$ecek olan yuruyu$. sansure kar$i olu$turulan kurultay ve ardindan cikartilan deklarasyondan sonra bu tur eylemler tamamen desteklenmeli.

http://www.sansurekarsiyuruyus.com
independence
bugun gercekle$ecek olan yuruyu$. bilgi sozluk olarak destek vermedik zira biliyorum ki yuruyecek kimseyi bulamazdik. du bakalim neler olacak.
independence
medyanin hicbir alaninda ilgi gormeyen yuruyu$. oysa o yuruyenlerden biri istiklal caddesinde sadece uzerindeki tsortu cikartsaydi tum gazetelere man$etten girerdi. yazik bu memlekete yazik yemin ederim.
independence
50 dakikalik yuruyu$ videosu icin;

http://qik.com/video/9258769

nihayet birileri sansure kar$i sesini yukseltti. her ne kadar yuruyu$e bedensel anlamda destek vermediysek bile, bilgi sozluk bu yuruyu$un daha dogrusu yukseltilen bu sesin onculerinden biridir. gerek fikir anlaminda ortaya atilan tum fikirlerin olgunla$masinda, gerek sansure kar$i yayinlanan ortak deklerasyondaki imzasi ile, gerekse de pek cok platformda bu sorunu yuksek sesle dile getirmesi ile bu yukselen sesin onculerinden birisi olmu$tur bilgi sozluk. yurumek degildi amac, amac sesin duyurulmasiydi ve yayinlanan ortak deklerasyon altinda bilgi sozluk’un de imzasi oldugu halde meclis kursusunde bir chp milletvekili tarafindan dile getirildi, uzerine uzun uzun konu$uldu ve yayinlanan deklerasyon tum grup ba$kanlarina ayri ayri dagitildi. dun gercekle$en bu yuruyu$ de devletin asla onaylanamaz sansurcu zihniyetine kar$i yukselen sesin son demi oldu. umud ediyorum ki bundan sonra sesler daha cok yukselir ve hukumet kanadi yaptigi hatanin farkina vararak yol yakinken bu hatadan geri doner. aksi taktirde bu durum turkiye acisindan temizlenemez bir kara leke olarak tarihe gecmek zorundadir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol