roll in

independence
kadikoy’de caferaga mahallesinde dumlupinar sokakta bulunan enfes mekan.

oncelikle di$aridan goruldugunde ambiansi muthi$, son derece geni$ bir yuzolcume sahip olmasi sebebi ile asla sikinti yaratmiyor bunyede. 3 katli, ust katta canli muzik(yazlari cuma ve cumartesileri ki$lari her gun) orta katta nefis muhabbetlerin dondugu bar atraksiyonlari, alt kat tuvalet.

cali$anlarindan i$letmecisine kadar herkes harika, feci kafa dengi insanlar ve danananannnn, $imdi fiyatlar.

arkada$im, ben hicbir yerde yemedigim bir raki tabagini burada yedim, ye ye bitmedi, bitiremedik, icerisinde sanirim 6 ya da 7 ce$it meze vardi. akabinde peynir tabagi geldi ve okuz boyutunda kavun geldi. onlar bitti bir daha kavun geldi. 1 buyuk raki 2 litre $algam suyu, 1 uzun marlboro, 1 paket winter marka sigara ve hepsi dahil 101 lira. $aka misiniz lan? diye soracaktim ama baktim ciddiler. bitterend "allah razi olsun verin elinizi opeyim abi" muhabbetine cok yakindi ama cimdikledim kendine gelmesini sagladim.

101 liradan sonra 3 enfes turk kahvesi ve yaninda 3 likor, 1 tekila ve 1 adet 70 lik bira ictik bunlara da para almadilar, vay arkada$.

en son utana sikila 20 lira bah$i$le gonullerini ho$ etmeye cali$tim, bilmiyorum ba$arabildim mi.

herkese $iddetle tavsiye ederim bu mekani ben, gitsin herkes kesinlikle evet.
mutant
her hafta önünden en az 2 kere geçtiğim ama içeri hiç girmediğim mekandı. ilk defa dün akşam independence’in daveti üzerine mekana gittim. mekanın içide dışıda ferah, havadar. ister içerde oturun, ister dışarda, istersenizde bara geçin. mekan insanı boğmuyor, özelliklede dışardaki masalara oturup açık havada içkinizi yudumlamak ayrı biz zevk. fiyatlar da makul düzeyde.
dün akşam ile ilgili olarak aklıma gelen tek olumsuz şey sık sık aşağıya tuvalete inip yukarı çıkmamdı. en az 10 kere aşağı inip yukarı çıkmışımdır. buna sebep olan, 3 dakika aralıklarla ’’kusuyorummm, beni tuvalete götürünnnn’’ diyen arkadaşa buradan saygılarımı fışkırtmayı ihmal etmiyorum.
independence
dun yine gittik mekana, masada ku$ sutu eksikken gelen hesap ya 250 ya da 280 liraydi. 1 adet 100 luk tekirdag raki 1 adet 70 lik uzum rakisi da dahil bunlara. masadaki mezeleri falan saymayayim $imdi, ozendirmeyeyim insanlari.

not: erhan beyin hazirlami$ oldugu kahveler de cilgin otesi valla. onumuzdeki hafta daha geni$ bir kadroyla gidilmesine..
sipsi
inanılmaz güler yüzlü insanlar çalışıyor burada. servis de çok hızlı, rica edilen şey, bir iki dakika içinde masada oluyor. ama ben sanırım bir mekana gittiğimde en çok tuvaletlere takıyorum kafayı. genelde böyle kalabalık mekanların tuvaletleri gece belli bir saatten sonra girilmeyecek durumda olur. ben de o yüzden gitmemek için binbir çaba sarf ederim, işte bir bacak bacak üstüne atmak olsun, öne doğru eğim almak olsun, amuda kalkmak olsun falan...neyse... boşuna kendime eziyet etmişim. tuvaletler tertemizdi. diğer her şeyin yanında bu bile yeterli bir sebeptir bir daha gitmek için.

tayfa75’le ben erken kalktığımız için methedilen kahvelerin tadına bakamadık. bir dahaki sefere artık...
independence
mekanin barmeni erhan bey, ayni zamanda bir mucitmi$, dun ogrendim.

+ erhan bey, bir tarak lazim bana ya.
- hallederiz abi.

adam kalkmi$ hic u$enmemi$, bira altliklarindan birisini ikiye bolmu$, arasina 10 adet plastik kurdan gibi $eylerden do$emi$ ve onu bir de bantla yapi$tirmi$.

+ taraginiz hazir.

vay arkada$ ya, resmen tarak gorevi gordu yemin ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol