devlet bahçeli nin ohal isteği

independence
son gunlerin degi$mez konusu, devlet bahceli’nin ohal arzusu. devlet bahceli ister de mhp milletvekilleri kendisini yalniz birakir mi?

birakmaz elbet.

tarti$ma programlarina cikan tum mhp milletvekilleri agiz birligi etmi$cesine ohal’i savunur oldular.

ohal neydi hatirlayalim;

ohal, yani olagan ustu hal anayasada kimi durumlarda hukumete verilen bir yetki. kimi durumlardan kastim afet olur, teror olur, isyan olur, guvenlik tehdidi olur vs. bu gibi durumlarda hukumet belirli bolgelerde olagan ustu hal ilan edebilir.

peki nedir bu olaganustu hal durumunun olaganustulugunu saglayan $ey?

bir kere gece saat 00:00 dan sonra sokaga cikamazsin karde$im, yasak. 00:00 dan sonra sokakta gorulursen vurulabilirsin ve kimse vuran adama "neden vurdun?" demez, zira 00:00 dan sonra sokaktaysan mutlaka bir ibneligin pe$indesindir. bu ve benzeri bir ton rahatsiz edici unsur daha.

bu durumun zararlarini en iyi devlet bahceli’nin bilmesi gerekir esasen hem bu ya$ina kadar icerisinde bulundugu durumlar sebebi ile hem de ya$i sebebi ile. boyle bir istekte bulunmanin memlekete nasil bir fayda saglayacagini kendisinin detaylandirarak aciklamasini dilerdim ama olmadi, yanli$im yoksa oneriyi sundu sonra geri cekildi, sebep sonuc ili$kilerinden hic bahsetmedi. besbelli ki turke$ zihniyeti aktorler degi$se de varligini degi$tirmeksizin devam ediyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol