yeşil aşkı

independence
uc ayri bolumden olu$an cnn türk programi. program detaylari $u $ekilde;

cnn türk, her gün "yeşil aşkı" kuşağını ekrana getiriyor.


cumartesi günü dünya çevre günü’nde yapılacak özel programla “çevreye ne kadar önem veriliyor?” konusuna dikkat çekilecek, pazartesi gününden itibaren de hafta içi her gün ekrana gelecek üç kuşakla yeşil doğa, yeşil ev ve yeşil ekonomi konuları ele alınacak. ayrıca haziran ayında, ünlü çevreci-ekolojist david de rothschild’in hazırladığı belgesel ve bbc’nin how earth made us belgeseli de ekrana taşınacak.

yeşil aşki özel

yaz döneminde cnn türk’te 7 haziran pazartesi gününden itibaren ekrana gelmeye başlayan "yeşil aşkı", hafta içi her gün üç farklı kuşaktan oluşuyor. güven islamoğlu, nefise karatay ve cem seymen gün boyu yeşil aşkı’nın peşinden koşuyor.

güven islamoğlu ile “yeşil doğa”

güven islamoğlu ile “yeşil doğa” kuşağında, çevre sorunları üzerine yoğunlaşılacak. islamoğlu, susuzluk, kuraklık, orman yangınları, bio çeşitlilik gibi konuları anadolu’nun dört bir yanından uzman görüşleri ve halk röportajlarıyla aktarıyor.

nefise karatay ile “yeşil ev”

nefise karatay’ın sunacağı “yeşil ev” kuşağında, organik ve çevreci yaşam ele alınacak. karatay, organik yiyecekler, kumaşlar, makyaj malzemeleri, evimizde enerji tasarrufu, geri dönüşüm, ekolojik tasarım ve mimari gibi konuları uzmanlarla, tüketicilerle ve üreticilerle konuşacak. ayrıca, yeşil ev için yapılması gerekenler de ekrana taşınacak.

cem seymen ile “yeşil ekonomi”

cem seymen’le “yeşil ekonomi”de ise, şirketlerin çevreci politikaları, bu yönde yaptıkları çalışmalar, yatırımlar, sosyal sorumluluk projeleri konuklarla ele alacak.

eco-trip

haziran ayında ekrana gelecek, dünyaca ünlü çevreci-ekolojist david de rothschild ile “eco-trip”, yaşamımızda önemli yer tutan 8 ürünün üretim sürecini takip edecek.

çikolata, şişe su, cep telefonu, kağıt mendil, ampül, altın yüzük, tshirt nasıl üretiliyor, somon balığı ve pamuk nasıl yetiştiriliyor?
üretim ve tüketim sürecinin çevreye ne gibi zararları var?
daha organik, çevreyle uyumlu nasıl bir üretim olmalı?

how earth made us / dünya bizi nasil yaratti?

cnn türk’te ayrıca, bbc yapımı how earth made us belgeseli de haziran ayında ekrana taşınacak. ekolojist david de rothschild, belgeselde merak edilen sorulara cevap arıyor.

5 bölümlük how earth made us; doğal güçlerin, jeoloji ve iklimin insanlığı ve insanlık tarihini nasıl etkilediğini, ne gibi değişikliklere sebep olduğunu anlatıyor.

ilk dört bölüm, dünyanın dört üstün gücünü; derin dünya (yer altı), su, rüzgar ve ateşin insanlık üzerindeki etkisini araştırırken, son bölüm insanın dünyayı ve doğayı değiştirme çabasını irdeliyor. bbc yapımı belgesel muhteşem görüntülerle göz kamaştırıyor.

çevre ile ilgili haberleri www.cnnturk.com/yesilaski adresinden takip edebilir, ne kadar çevreci olduğunuzu www.cnnturk.com/test bölümünde hazırlanacak test ile ölçebilirsiniz.

http://www.cnnturk.com/2010/bilim.teknoloji/kuresel.ısinma/06/03/yesil.aski.cnn.turkte/578767.0/index.html

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol