israil e yaptırım olarak tatbikatları iptal etmek

independence
gök rüzgarları operasyonuna cok alinan hukumetimiz tarafindan alinan karar. once bulent arinc’tan duymu$tuk, tam dinleyemedim ama sanirim bugun de ba$bakan soylemi$ bunu.

+ israil’e cok kizdik, uzduler bizi, bizi kimseyle kari$tirmamalari icin de 3 tane tatbikati iptal ettik.

canlarim benim, ne iyisiniz siz oyle.

adamlar yardim ta$iyan sivil gemine uluslararasi sularda mudahalede bulunup onlara gore 10 el cezireye gore de 19 ki$iyi olduruyorlar, 4 u senin vatanda$in ve sen kar$iliginda ortak yapilmasi planlanan tatbikatlari iptal ediyorsun. eminim israil bundan cok etkilenmi$tir, etekleri tutu$mu$tur, israilli yoneticiler bu gece huzurlu bir uyku uyuyamayacaklar hay allah.

lan karde$im, yapsana ekonomik yaptirim, ne bileyim askeri anla$malari iptal etsene, alacagin heron’lari almasana. bir de milli savunma bakani cikiyor bugun aciklama yapiyor;

+ gercekle$en olaylar heron’larin teslimini geciktirmeyecek, heron’larda bir sorun yok.

e heronlarda sorun yok ama sende var? sen nasil oluyorda seni hicbir anlamda sikine takmayan bir ulke ile halen bu ali$veri$leri yapabiliyorsun ki? alma aminakoyim heron meron, ucan balonlarimiz var bizim, takariz uclarina birer webcam yollariz kandil daginin tepesine, ayni i$i gorur. almayin karde$im $u ulkeden bi sik, iptal edin ekonomik askeri sivil ne anla$malariniz varsa, vatanda$larinizi oldurduler diyorum lan alo? pkk yapsa kandili 4 gun bombalarsin, israil yapinca "heron ali$veri$imize engel olaylar degil bunlar" diyorsun, vay arkada$.

sonra yok efendim uluslararasi arenada soz sahibiyiz, yok efendim avrupa birligi, yok efendim vizeler kaldirilsin. lan $u halimizle bizi avrupa birliginin mutfaginda sogan rendelemeye almazlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol