olası türkiye israil savaşı

independence
extreme bir du$unce olabilir ama israil’in ba$inda bu insanlar oldugu surece israil tarafindan yapilacak hicbir uygulama bizi $a$irtmaz, $a$irtmamali da zaten. gök rüzgarları operasyonu’nun ardindan turkiye’nin israil ile alakali kimi yaptirimlar uygulayacagi apacik ortada. mesele ne $ekilde uygulanacagidir bu yaptirimlarin. siyasi mi, ticari mi yoksa askeri mi. israil’e kar$i uygulanacak herhangi bir askeri yaptirim, bu ulke ile direk bir sava$in icerisine girmemizi kacinilmaz kilar. bildigim kadari ile israil ordusunu yenebilecek bir orduya sahibiz, tabi bu konumda israil’in yaninda kimsenin yer almamasi gerekiyor. oysa tarih bize son derece net bir $ekilde gosteriyor ki, turkiye hangi konuda olursa olsun dunya tarafindan yalniz birakilmaya, hatta hatta kar$isindaki ulkeye destek verilmesine ali$kin bir ulke. olasi bir sava$ esnasinda da bu durumun tersine olacak bir veri yok elimizde. bugun israil’i kinayan ulkeler, yarin turkiye ile israil arasindaki bir sava$ durumunda israil’in yaninda olacaklardir hic $uphesiz, zira turkiye musluman bir ulke ve turkiye osmanlidan geliyor.

osmanli kimdi peki?

tum dunyanin yedi ceddini korkudan titreten bir imparatorluk.

olasi herhangi bir sava$ durumunda turkiye’nin sava$tan kazancli cikmasini cok mumkun gormuyorum. israilin de buyuk zararlarla kar$ila$acagi ne kadar inkar edilemezse, turkiye’nin de en az 50/60 sene belini dogrultamayacagi da goz ardi edilmemelidir.
independence
dun izledigim bir tarti$ma programinda turkiye’nin israil’e saldirip saldiramayacagi tarti$iliyordu, konunun uzmanlari $u $ekilde yorumlar yaptilar;

"bok saldirir."

peki neden saldiramazmi$iz, detaya gireyim.

bilindigi uzere turk silahli kuvvetleri silahlarinin moderanizasyonunu hepten israil’e devretmi$ durumda, dolayisi ile tankimizdan ucagimiza, helikopterimizden bilmemnebokumuza her $eyimiz israil tarafindan konfigire ediliyor, guncelleniyor, geli$tiriyor.

konunun uzmanlari der ki efendim;

israil mal bir devlet degil, bu guncellemeleri yaparken muhakkak bu yazilimlarin icerisine kimi buglar yerle$tiriyordur ve israil’in onaylamadigi bir saldiriya, yahut bizzat israile saldiriya gecersen, silahlarina donanimlarina yerle$tirilen buglar bir anda aktif hale gecer ve sen o ucagi yahut helikopteri yerden havalandiramazsin bile.

konu ile alakali ornek de veriyorlar;

ingiltere arjantin sava$i esnasinda arjantin uzun sure sava$ta galip pozisyondaydi zira fransiz imali olan roketlerle ingilizlerin silahlarini, gemilerini ve ucaklarini bir bir vuruyorlardi. bunun uzerine ingiltere’nin fransa ile uzun uzun yapmi$ oldugu muzakereler sonucunda fransizlar ingilizlere roketlerdeki ve fuzelerdeki yazilimi payla$tilar. buna kar$ilik yazilimi ele geciren ingilizler yazilimdaki detaylara vakif olarak kendilerini savunabilecek $eyler geli$tirdiler ve bundan sonra arjanten tarafindan yollanilan tum fuzeler gemilerin ya da ucaklarin en az 1 kilometre kadar aciklarina du$tu, hicbiri isabet kaydedemedi ve ingiltere sava$i kazandi.

i$te benzer bir sebepten oturu biz israil’e saldiri falan yapamazmi$iz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol