güney kore kuzey kore arasında muhtemel savaş

independence
26 mart 2010 tarihinde guney kore’ye ait bir sava$ gemisi batmi$ti. daha sonra anla$ildi ki guney kore’ye ait olan sava$ gemisi kuzey kore’ye ait bir denizalti torpidosu tarafindan batirilmi$. kuzey kore bu geli$melerden sonra guney kore’nin kendilerine yonelik herhangi bir yaptirimini sava$ sebebi sayacagini duyurmu$tu. guney kore kuzey kore’ye kar$i sadece ticari yaptirimla yetinmedi, bir de kuzey kore sinirinda tatbikat yapti. bu tatbikat uzerine de kuzey kore ordusunu kirmizi alarm durumuna gecirdi. i$te tum bu geli$melerden sonra tum dunya bolgede cikacak bir sava$in beklentileri icerisine girdi.

heyecanla takip ediyoruz;

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14829466.asp?gid=373
independence
kuzey kore televizyonundaki bir spiker "sava$a hazir olun" duyurusu yapmi$. olasi bir guney kore kuzey kore sava$i 3. dunya sava$ini da ate$leyebilir denilmekte.
independence
bugun iki ulke arasinda son derece gergin bir ortam olu$tu.

kuzey kore, güney kore’nin sarı deniz’deki yeonpyeong adası’nı topa tuttu. olayda iki güney kore askeri öldü. 17 asker ve 3 sivil de yaralandı. güney kore ordusu savaş dışı durumlar için geçerli olan en üst alarm seviyesine geçerken, kuzey kore ilk top ateşinin güney’den geldiğini iddia etti. güney kore ise askeri tatbikat çerçevesinde top atışı yaptıklarını ancak bunun kuzey kore’yi hedef almadığını açıkladı.

haberin detayi;

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16352858.asp?gid=373

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol