ekşi sözlük ün inci sözlük ü dava etmesi

independence
oncelikle alakali haberin gercegi yansitmadigini temenni ederek;

her iki sozlukte de yer alan konu. iddialara gore ek$i sozluk, inci sozluk’u hakaret ve tehdit sebebi ile dava etmi$. iddianame oldugu iddia edilen evraklar $urada;

http://yfrog.com/jo76061365j
http://yfrog.com/1369093969j

bahse konu olan dava sureci eger dogru ise, ek$i sozluk bugune kadar "internet ozgurlugu" adi altinda savunmu$ oldugu her tur fikre ihanet etmi$ durumdadir, zira bu ve benzeri hareketleri dava etmek, internetin dogasinda var olan ya da var oldugu iddia edilen "ozgurluk" kavramina hepten balta vurmaktir. inci sozluk yazarlarinin toplu halde hakaretler ve / veya tahdit amacli yazilarini onayliyor degilim ancak ote yandan bunlarin sadece yazi oldugunu ve bireylerin normal hayatlarinda kendi onlerine cikabilecek sorunlar yaratmadigini du$unuyorum. inci sozluk ve / veya benzeri siteler dava edilecekse bile, bu davanin taraflarindan birinin ek$i sozluk olmasi, ek$i sozluk’un internet ozgurlugune verdigi degeri ve "sansure hayir" slogani altinda logosuna siyah bant yapi$tirmasini tamamen gecersiz birakmi$tir. murat bardakci’nin, pelin batu’nun, hatta hatta sabah kahvaltisini yaparken tum internet sitelerini bir bir gozden gecirip "bugun nereyi kapattirsam acaba" du$unceleri ile ya$ayan adnan oktar’in bile dava etmedigi(henuz) inci sozluk’u ek$i sozluk’un dava etmesi "ozgurluk sinirlarini biz belirleriz" du$uncesi ile hareket etmek degil de nedir?

ozetle eger bu dava haberi ve gorseller duzmece degilse ek$i sozluk bugune kadar sergiledigi ozgurlukcu yapisindan fazlasi ile $ey yitirmi$tir. umalim ki bu da inci sozluk’culerin bir $akasi olmu$ olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol