kadının erkeğe tecavüzü

atacamadesert
her ne kadar bizim her daim hazırolda gezen erkeklerle dolu memleketimizde "hohahahahaha kadının da erkeğe tecavüz edeni mi olurmuş" cümlesi ile karşılanacak olsa da medeni ülkelerde ciddi anlamda kanunlarla belirlenmiş olan bir durumdur.

istanbul kartal da bundan 5 sene önce 15 yaşındaki bir kız ile 14 yaşındaki bir erkek birbirlerine aşık olmuşlar ve herkesin net bildiği bir tarih olan 4 ekim 2005 tarihinde cinsel ilişkiye girerek aşklarını taçlandırmışlar. durumu öğrenen kızın ailesi savcılığa başvurmuş. kız da ailesinin baskısı ile erkeğin kendini kaçırıp tecavüz ettiğini ileri sürmüş.

ilişkiden 4 yıl sonra kız 20 erkek 19 yaşına gelince kız hamile kalmış. neyse kız ocak 2009 da savcılığa giderek sevgilisi ile isteyerek beraber olduğunu ancak aile baskısı ile ifadesini değiştirdiğini falan anlatmış olsa da olay tarihinde kızın erkekten bir yaş büyük olmasını dikkate alan savcı şubat 2009 da kız hakkında cinsel istismar davası açmış.

iddianamede istismarın "vücuda organ ve sair cisim sokmak" suretiyle işlendiğini ileri süren savcı genç kızın 8 yıldan 15 yıla kadar hapsini istemiş.

bu arada ağustos 2009 da evlenmiş ve bir kız çocukları olmuş çiftimizin. bu olaydan kısa bir süre sonra bebeğinin babasına tecavüz iddiasıyla hakim karşısına çıkan çiçeği burnunda gelin, avukatı olmadığı için ifade verememiş.

ayrıca çiçeği burnunda damatın da çocuk mahkemesince ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için adli tıp kurumuna gönderilmesine karar verilmiş.

not: bu haberde adı geçen kız-ki erkeğin adı belirtilmiyor- ve savcı isimlerini akli dengelerinden süphe duyduğum için saklı tutmayı yeğledim. bana ne bana ne ille de öğrencem diyenler için:

http://www.haberturk.com/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol