17 nisan 2010 samsun da polise silahlı saldırı

independence
samsun’un ladik ilcesinde dun saat 22:30 siralarinda gercekle$en olay.

devriye gorevi gercekle$tiren bir polis aracina kimligi belirsiz ki$iler tarafindan uzun namlulu silahlarla 3 ayri noktadan 5 dakika boyunca kur$un yagdirildi ve bu saldirinin sonucunda 2 polisimiz $ehit olurken bir polisimiz de yaralandi.

polisler icin duzenlenen cenaze torenine 5000 ki$i katildi ve cenazenin ardindan da protesto yuruyu$u yapildi.

http://www.milliyet.com.tr/samsun-da-catisma-2-polis-sehit-/turkiye/sondakika/17.04.2010/1226521/default.htm

ben bu haberi dun ana haber bultenlerinde izledim de en dikkatimi ceken nokta $u oldu. samsun’lu ve yuksek ihtimalle ladik’de ilamet eden bir vatanda$, samsun valisine $unlari diyordu.

"sayin valim. bu dakikadan sonra ladik’te bir tane bile "kürt" kalmayacak. $ehitlerimizin kar$iliginda biz bunu istiyoruz."

olay cok aci verici her $eyden once, besbelli ki terorist bir faaliyet ancak her zaman yaptigimiz $eyi yine yapiyoruz toplum olarak. meydana gelen tum terorist faaliyetleri hepten kürtlerin uzerine yikiyoruz.

"bu dakikadan sonra ladik’te bir tane bile kürt kalmayacak."

boyle aci bir olayin hemen ardindan boyle bir $eyin dile getirilmesi ne kadar tehlikeli, bunu du$unen oldu mu acaba? ya halk yapilan katliamin sorumlusu olarak tum kürtleri gorse ve samsun da bir kürt karliami gercekle$tirse, sonrasi ne olur bilen du$unen var mi bunu?

be$ du$unup bir konu$makta her zaman fayda var.
skymen59
bu hain saldırı bdp yöneticileri tarafından da kınanmış, olayın provokasyon olabileceğini iddia etmişlerdir. böyle bir saldırının ahmet türke yapılan yumruklu saldırıdan hemen sonra meydana gelmiş olması gerçekten de türk kürt ayrımını gerçekleştirmek, samsunda huzursuzluk çıkartmak için yapıldığı şüphesini doğuruyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol