suat kılıç

independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
suat kiliç samsun
suat kılıç, 23 temmuz 1972’de samsun’da doğdu. babasının adı hüseyin, annesinin adı elmas’tır. avukat, hukukçu, sarı basın kartı sahibi gazeteci ve yazar; ankara üniversitesi hukuk fakültesi’ni bitirdi. dünya radyo, kanal 7, ntv ve kanal d’de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptı. 22. dönem samsun milletvekili. 22. dönem’de tbmm başkanlık divanı kâtip üyeliği görevinde bulundu. 23. dönem’de karadeniz ekonomik işbirliği parlamenter asamblesi (keipa) türk grubu üyesi oldu. ingilizce bilen kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

independence
akp grup ba$kanvekilidir kendisi. hitap yetenegi son derece iyidir. cumleleri kesintisiz ve ara vermeksizin kullanir, ses tonu gayet iyidir, gorunu$u son derece kültürlü bir insan imaji yaratir, ancak ne var ki akp’lidir kendisi. oysa ba$li ba$ina bir parti kurabilir ve cevresinde pek cok kendisini destekleyen insan da bulabilirdi. kafayi kullanmaliydi.
independence
ankara’dan samsun’a giderken corum civarinda makam arabasi ondeki araca carpmi$, ondeki aracin $oforu kaza sirasinda ya$amini yitirmi$. ondeki aracin $oforu 79 ya$indaymi$, agir yarali oldugu halde belediye ba$kani tarafindan "belki de ya$i sebebi ile oldu" diye yorum yapilmi$ hakkinda.

kazadan yara almadan kurtulan suat kilic, olay yerine gelen valinin makam arabasi ile samsun’da ki programina gitmi$. biri kazada ya$amini yitiriyor, digeri arkasina bile bakmadan programinin pe$inden gidiyor. devlet erkani olmak boyle bir $ey herhalde, bilemedim ben.
mudo
http://tinyurl.com/az5dxgv

bu videoyu izledikten sonra, şöyle bir diyalog daha mı çok yakışırdı acaba, bilemedim!

s.kılıç - bilgisayar bilmeyen var mı burada?
eğitmen - yok müdürüm.
...kısacık bi sessizlik.
s.kılıç - heyecanını anlıyorum, çok da gençsin üstelik. ben de kabinede öyleyim.
eğitmen - ...
s.kılıç -bu okuldaki en büyük makamla, müdürlükle onurlandırdın beni; teşekkür ederim.

(bkz: hevesini kursağında bırakmak)
independence
kendisine mudurum diyen ogretmene anlamsizca tepki veren devlet bakani.

o anin heyecani ile mudurum demi$ de ne olmu$? sanki du$man ajani olarak yaftaladi bakani. tey allahim, sen kalk koskoca devlet bakani ol ama tolare nedir ho$ gormek nedir bilme bileme.
independence
dun adana ziyareti esnasinda cukurova universitesi ogrencisi bir genc tarafindan yumurtali protesto eylemi yapilmisti kendisi ile alakali, ardindan genc korumalar tarafindan yaka paca yakalandi ve karakola goturuldu.

kilic bugun genc ile alakali bilgi almak istedi ve karakolda nezarette oldugunu ogrenince de serbest birakilmasi talimatini verdi. ayrica eger dilerse gelip kendisi ile konu$abilecegini de soyledi. genc karakoldan ciktiktan sonra bakanin yanina gitti ve yakla$ik 1 saat boyunca konu$tular. ayrica suat kilic ogrencinin yurttan atilmamasi talimatini da verdi.

takdir ettim.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22735970.asp
independence
kendi partisinin getirmi$ oldugu 1 mayıs tatiline yine kendisi kar$i cikan bakan. ben cozemedim bu kafayi;

https://twitter.com/gsb_suatkilic/status/329483769536995329
civeng
yeni imajıyla meclise gelmiş ve dikkat çekmiştir.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/03/19/suat-kilic-meclise-yeni-imajiyla-geldi

geçen gün ben de sakal bırakmıştım, hiç beni haber yapan olmadı. puff.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol