lütfi elvan

independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
lutfi elvan karaman
lutfi elvan, 12 mart 1962’de karaman ermenek’te doğdu. babasının adı a.nuri, annesinin adı samiye’dir. maden yüksek mühendisi, ekonomist ve planlamacı; istanbul teknik üniversitesi maden fakültesi’ni bitirdi. ingiltere leeds üniversitesi’nde maden ve yöneylem araştırması alanında, amerika birleşik devletleri’nde ise deleware üniversitesi’nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. etibank’ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. dpt’de planlama uzman yardımcısı, planlama uzmanı, kalkınmada öncelikli yöreler daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. ayrıca, oecd kırsal kalkınma grubu başkan yardımcılığı, avrupa birliği eğitim ve gençlik merkezi yönetim kurulu başkanı ve ab müzakere izleme ve yönlendirme komitesi üyesi olarak görev yaptı. 23. dönem’de türkiye-ab karma parlamento komisyonu üyesi oldu. ingilizce bilen elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

independence
ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanıdır kendisi.

twitter’in kapatilmasi ile alakali dun cnnturk’e baglanip "sizin ananiza baciniza kariniza bunlar yapilsa ho$ olur mu, ho$unuza gider mi?" tadinda konu$an devlet bakani, devletimin bakani.

tey tey.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/62352/26069956/1/sizin-kariniz-veya-kizkardesiniz-olsa.aspx
independence
anayasanın 114. maddesinde, “türkiye büyük millet meclisi genel seçimlerinden önce, adalet, içişleri ve ulaştırma bakanları çekilir. seçimin başlangıç tarihinden üç gün önce; seçim dönemi bitmeden seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde ise, bu karardan başlayarak beş gün içinde, bu bakanlıklara türkiye büyük millet meclisi içinden veya dışarıdan bağımsızlar başbakanca atanır” ifadeleri yer alıyor. bu sebeple de ulastirma bakani elvan 7 mart tarihine kadar bakanliktan istifasini verecek. yerine vekaleten secime kadar bakanlik mustesari bakacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol