cuma ya kalsa

0 /
mmkurabiye
fragmanında gördüm bu cuma nın kızı "matematik ölsün" diyor. çok eğlenceli bir dizi olacağa benziyor. sabırla bekleyeceğiz efendim.
independence
diziyi henuz izlemedim ama isminden olan $a$kinligim ile biraz ara$tirinca $a$kinligim daha da artti. meger dizi according to jim uyarlamasiymi$ ve sadece diziyi degil ismini de uyarlami$lar. lan diziyi uyarladin kopyasini cektin anladim da ismini ne diye uyarlarsin be adam.
independence
konsepti according to jim’den araklami$lar tamam, turkiye’de benzer $ekilde pek cok dizi ve yari$ma programi oynadi, oynuyor ama senaryoyu bile araklamak hic ho$ olmami$. bu hafta yayinlanan bolumde cuma’nin kalkip melis’in ogretmenine annesinin okuma yazma bilmedigi icin cocuguna ders cali$tiramadigini falan soylemesi tamamen according to jim’in bir bolumunden calinan bir senaryo, izlemi$tim ben. oyle ki cuma okula melis’in ogretmeni ile goru$meye gittigi zaman sinifta ogretmenine anne ki$isi ile alakali ne soyleyecegini daha sinifin kapisindan girdigi anda hatirladim.

haluk bilginer’i buna alet etmeleri hele hic ho$ olmami$.
independence
calinti bir format olmasina ragmen, kimi zaman senaryonun bile calinti olmasina ragmen, "türk malı ile kar$ila$tirsan sence hangisi daha iyi" diyen olursa kar$ila$tirma yapmam, direk doverim. bak sonra bilemedim, duymadim, haberim yoktu olmasin. doverim diyorum.
elma sekeriiii
dizide haluk bilginer’in karısını canlandıran; hanımefendi rolünde pek bir eğreti durmakta.

haluk bilginer’in kar$ısına daha güçlü bir oyuncu yerle$tirilmeliymi$.
instrument
türk malıyla kıyasladığımda ortaya çıkan sonuç şu.

türk malı: anadoluda ufo gördüm sanıp taşlayan köylü.
cuma ya kalsa: direk nasa.

espiriler arasındaki uçurum ancak böyle özetlenir.
independence
bu haftaki bolumunde ıssız adam’a "cihangir a$iklari" adi altinda onlarca gonderme yapilan dizi. ilk zamanla biraz eglenceliydi, en azindan zaman gecirmek adina. artik eglencesi de kalmadi haluk bilginer’e ragmen. ekranlara erken veda edecek gibi.
elma sekeriiii
yerli çakma dizilerin bir diğer halkası. insan üzülüyor tabi, böyle dizilerde kaliteli oyuncuların harcanmasına...

yazık haluk bilginer’e.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol