bekir aksoy

independence
doğum yeri : ankara
doğum tarihi : 18 mart 1969
eğitimi : lisans
1992 yılında mimar sinan üniversitesi devlet konservatuarı mezunu.19-20 yaşında iken konservatuvarın ilk yılında devlet tiyatrosu’nda cüneyt gökçer ile beraber "damdaki kemancı" oyununda küçük bir rol oynadı. sonra haluk kurtoğlu ile "tohum ve toprak"ta yine küçük bir rolü oldu. kenan işık’ın yönetiminde yine ufak bir rolde oynadıktan sonra devlet tiyatrosu’nda sahne tozunu yutmuş oldu.

iki sene dormen tiyatrosu, iki sezon gülriz sururi ve arkasından altı sene kent oyuncuları’nda oynadı.kenterler’de müşfik kenter’le beraber oynadığı "helen helen" adlı iki kişilik oyun, "yolun yarısı", "uşak ne gördü?", "sokak kızı irma", "ver elini broadway" ve "çok uzak fazla yakın" gibi oyunlar bazılarıdır.

http://www.diziler.com/index.php?page=biography&id=1599
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
bekir aksoy ankara
bekir aksoy, 15 eylül 1950’de çorum mecitözü’nde doğdu. babasının adı mustafa, annesinin adı saime’dir. mülki idare amiri; ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi siyaset ve idare bölümü’nden mezun oldu. alaçam, hekimhan, kangal, daday, başkale, gürün, perşembe ilçelerinde kaymakamlık; içişleri bakanlığı’nda; personel şube müdürlüğü, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü görevlerinde bulundu. şubat 1988’de valiliğe atandı. afyonkarahisar, sivas, adana valisi ve içişleri müsteşarı olarak görev yaptı. 20. ve 21.dönem çorum milletvekili, 54. hükümet’te devlet bakanlığı yaptı. nato parlamenter asamblesi türk grubu üyeliğinde bulundu. ingilizce bilen aksoy, evli ve 2 çocuk babasıdır.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_donem=23&p_sicil=5407

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol