akp iktidarının türkiye ye getirdiği yenilikler

independence
saymakla bitmez aslinda, dilim dondugunce klavyem el verdigince bir kac ornekle aciklamaya cali$ayim.

her $eyden once $u anda soguktan tir tir titrerken bile haklarini aramaktan vazgecmeyen bir tekel i$cileri ordusunu yenilik olarak getirmi$tir ulkeye. bu oyle bir yeniliktirki, artik insanlar haklarini alabilmek icin son umut olarak kendilerini aclik grevine vermi$lerdir.

ba$ka bir yenilik olarak internet sitelerinin mahkeme kararlari ile kapatilmasi yeniligi var sirada. bu da oyle bir yeniliktir ki telekominikasyon kurulu sabah kepenglerini acarken o gun kapatacaklari internet sitelerinin isimlerinin yazili oldugu bir liste ile kar$ila$maktalar. tipki sabah kepenglerini acan bir mahalle bakkalinin kapisinin tam onunde bir kasa dolusu ekmek ve karton karton sut ile kar$ila$masi gibi.

en gerekli yeniliklerden birisi de ergenekon oldu haliyle, zira bunca senedir cumhuriyet icin, hukuk icin sesini yukseltenlerin seslerini nasil kisacagimizi bilemiyorduk, net bir cozum getirdi akp ulkeye. artik insanlar birak cumhuriyet rejiminden uluorta bahsetmeyi, cumhuriyet gazetesi alirken bile bakkala heceleyerek soylemek zorunda kaliyorlar isteklerini.

+ hilmi abi, bana oradan bir cum-hu-ri-yet verir misin.
- ergenekoncu musun lan sen!
+ hah bir mahalle bakkalimiz eksikti bu i$lere bula$madik, $imdi tam oldu.

aclik, i$sizlik, sefalet, di$borclanmada %122 lere varan arti$lar, devletin kendi eli ile uc gunde bir tane actigi fabrikalarin ertesi gun ihaleler yolu ile tanidiklara yok pahasina pe$ke$ cekilerek ozelle$tirilmesi, zamlar, zamlar, zamlar. bunlar klasik ama yine de eskiye oranla son derece guncellenmi$ yenilikleri. misal marlboro’da ki 7,5 lira yeniliginde ben havai fi$ekler e$liginde bir saga bir sola raks ettim.

kurt acilimi yeniligi, en ozverili yeniliktir zannimca.

devlet eli ile kurulan ancak izleyen bir kürtün varligina henuz rastlanamayan kürtce tv kanali, kanal $e$. dagdaki teroristi $ehire indirip takribi 45 dakika icerisinde tum suclamalardan muaf bir $ekilde toplumun icerisine salmak, ancak yine bir kürt vatanda$in cocuguna kürtce isim vermesini yasaklamak.

(bkz: yeni dogan cocuga kurtce isim veme yasagi)

turkiye cumhuriyeti sinirlari dahilinde ya$ayan, vergisi veren ve her turk ile anayasal anlamda e$ haklara sahip olmasi gereken kürtler icin hicbir $ey yapmayip, kandildeki teroristleri el pence divan bir $ekilde kar$ilayarak terore ve teroriste inanilmaz tavizler vermek. en guzel yeniliklerden bir parcasi da bunlardir mesela.

siyasete kabadayilik getirmek, siyaset nezaketini hepten dinamitlemek.

koyluye ciftciye "anani da al git" $eklinde hitap etmek, mustafa kemal ataturk’un "koylu milletin efendisidir" cumlesindeki koyluyu milletin neredeyse soytarisi haline getirmek.

aklima geldikce daha eklerim. aslinda aklimda daha binlerce $ey var da benim yazmaya mecalim yok $imdilik.
ncan
pek bir yenilik yok esasen. bayrak yarışı gibi devam ettiriyorlar mevcut durumu.
bu kadar rahat kufur eden, argo konuşabilen bir hükümet hatırlamıyorum. bu yenilik olabilir.
sanıyorum tüm hırsızlıkları, halkı küçük görmeleri, dini çıkarlarına alet etmeleri, pişkinlikleri pek alışıldık olacak ki, kullandıkları dile de alışsak tam olacak sanıyoruz he mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol