joint comission international

atacamadesert
merkezi amerika da bulunan ve resmi ismi joint commission on accreditation of healthcare organizations (jcaho) kurum. başvuran hastaneler ve benzeri sağlık kuruluşları arasından sağlanmasını mecbur kıldığı şartları yerine getirenlere akreditasyon veren kurumdur.

türkiye amerika dan sonra tüm dünyada en çok hastanesi jci tarafından akredite edilmiş ülke olmuştur.

türkiye deki a grubu bu akreditasyona sahip özel hastaneler amerika daki sağlık harcamalarının pahalılığı yüzünden ülkeden tedavi için yurtdışına çıkacağı öngörülen 2.7milyon amerikalı dan %4 ünü çekmek için kolları sıvadılar.

thy destek için hasta refakatçisine indirim bile yapıyormuş.

haberi okuyunca ne kadar sevindiğimi bilemezsiniz. hala gözlerimden süzülen yaşlarla yazıyorum bu entrymi. eğer imla hatası yaparsam affedin.

bu kadirşinas insanlık bilir hastane yöneticilerinin öncelikle memleketimi amerika dan sonra amerikalıların en çok beğenebileceği hastaneler sıralamasında ikinci sıraya yükseltmeleri çok takdire şayandır.

türkiye deki sağlık harcamalarının yetersizliği yüzünden sağlık hizmeti alamayanlar türk vatandaşları, buyrun sizi arka kapıdan dışarı alalım. amerikan vatandaşları her zaman başımızın tacıdır ne de olsa.

(bkz: bütün dünya buna inansa) bir inansa
(bkz: hayat bayram olsa)
(bkz: insanlar el ele tutuşsa) birlik olsa
(bkz: uzansak sonsuza)



neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol