heron

independence
israil’den satin alinacak olan insansiz hava araci. 24 saat havada kaliyor ve gece karanliginda dahi goruntu yollayabiliyor. turk silahli kuvvetlerinin terore kar$i en buyuk yardimcisi bu araclar olacak.
independence
israil ile aramizda olan kimi diplomatik aksakliklar sebebi ile bu insansiz ucan araclarin teslimi hep gecikmi$ti hep gecikmi$ti. son haberlere gore onumuzdeki ay israil 6 adet heron’u turkiye’ye teslim edecek. sanirim nisan ayinda da kalan 4 adet heron turkiye’ye teslim edilmi$ olacak. 12 milyon dolarlik gecikme cezasi ise yedek parca olarak tahsil edilecekmi$.
independence
bir rivayete gore bu insansiz hava ta$itlari ucurulamiyor, cunku israil heronlar ile alakali muhendislerini ulkesine geri cagirdi.

mavi marmara olayindan sonra israil, turkiye de turk subaylara egitim veren heron muhendislerini geri cagirdi, bu zaten o zamanlardan da bilinen bir haberdi. soylenenlere gore heronlarin ucurulmasi icin gerekli bilgi henuz turk subaylarinda yok, bu sebeple de heron’lar $u anda turk subaylar tarafindan ucurulamiyor. bu anlamda heronlardan alinmasi beklenilen istihbarat bilgileri de eger haber dogru ise elimizde patlami$ durumda hayirlisiyla.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol