final dönemi

orqn
en az regl dönemi kadar sancılıdır.ha regl dönemi ne kadar sancılıdır derseniz işte o konuda zerre kadar fikrim yok.
mmkurabiye
vizelerin neticesiyle ters orantılı olarak verimli/verimsiz geçer.
şöyle ki: eğer kişi vizelerden gayet tatmin edici notlar almışsa finallere kasamaz,güvendiği bir dal vardır çünkü.ancak vizeleri vasatsa,illaki canını dişine takıp çalışacaktır,en azından böyle planlayacaktır kafasında bu dönemi.
yani, vizelere pek önem vermemek lazımdır,zira önemli olan sonraki sınavdır.
ncan
üniversite öğrencisi insanı idealizmden nihilizme, pragmatizmden realizme bir döngü icinde birakan bu anlamiyla bile onemli bir donemdir. onemlidir ama insanin canini sikiyor olmasiyla sinir bozucudur. bu donemler cogunlukla sikintiyi ifade eder hale gelmeye basladigindan, bolumunden memnun olmayan ne kadar cok insan oldugunun da gostergesidir.

universite ve bolum tercihinin, tercih formunda yuvarlaklari doldurukenki kadar kolay olmadigini her farkedisinde ogrenci -ki genelde final donemlerinde gorulen bir rahatsizlik gibidir bu- aslinda bir tercih yapmis oldugunu hatirlar.

final donemleri velhasili kelam onemlidir.
cogu ogrenci ogrendiklerinin pek cogunu bu donemde ogrenmistir. ya da bilmiyorum benim ogrendigimi sandiklarim -ki pek azdir- hep bu donemden kalmadir.
nickten yana sansim yok
sonunda adamı çürütür bu dönem. kendimden örnek vereyim:

normalde 1.90 boyunda, sarışın, yeşil gözlü ve kaslı bir kişiyim. lan şu iki haftada inanmazsınız boyum 1.50’ye düştü. gözlerimin feri söndü; karardı lan. behlül behlül olan saçlarımın yarısı döküldü, kalan yarısı ağardı. kaslarım mı? onlar da gitti. bıcırığa döndüm lan. ama birkaç haftada kendime gelirim diye tahmin ediyorum. bu da kızlara umut olsun...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol