ahmet sefik kiran

pipisik
(1957-2005) tiyatro sanatçısı.

istanbul’da 1957 yılında doğan şefik kıran, 1974 yılında istanbul belediyesi şehir tiyatroları, 1976’da halk sahnesi oyuncuları, halk bilimleri derneği, işçi tiyatrosu ve birlik sahnesi’nde, 1978 yılında da gerçek/sahnede çalıştı. 1979-80 yıllarında cumhuriyet gazetesi ve demiryolu işçi sendikası’nda görev yapan kıran, ayrıca istanbul erkek lisesi çalıştırıcılığında bulundu.

1981-83 yıllarında türk alman kültür enstitüsü ve boğaziçi üniversitesi’nde de çalışan kıran, 1984-87 yılları arasında dostlar tiyatrosu’nda ‘asiye nasıl kurtulur’, ‘galile galileo’ ve ‘yalınayak sokrates’de rol aldı. bakırköy belediye tiyatroları’nda kuruluşundan itibaren çalışan kıran, ‘zilli zarife’, ‘mine’, ‘ivan ivanoviç var mıydı yok muydu?-1’, ‘bir geçmiş zaman eğlencesi’, ‘yunus emre’, ‘barış’,’demokrasi gemisi’, ‘bedava mı sandın?’, ‘antigone’, ‘kuğular şarkı söylemez’, ‘kuvayı milliye’, ‘bozuk düzen’, ‘açıl susam açıl’, ‘insan denen garip hayvan’, ‘bir cinayetin söylencesi’, ‘ivan ivanoviç var mıydı yok muydu-2’, ‘bahar noktası’ ve ‘teneke’ adlı oyunlarda sahneye çıktı.

kıran, ‘hayal bahçesi 95’, ‘hayal bahçesi 99’, ‘genç sanatlaratölyesi’ adlı projelerin etkinlik komitesinde de görev aldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol