500tl ver istedigin adamı rehin alayım

independence
evvelsi gun dolapdere’de ya$anilan olaylar esnasinda, kalabaliga dogru kuru siki tabancayi dogrultarak mermi sikan ki$inin televizyon ve gazetecilere verdigi demec.

kendisine soruyorlar;

+ nicin yaptiniz bunu?

cevap veriyor;

- elime kuru siki tabancayi verdiler, 500 lira da para vediler, kalabaliga sik dediler siktim.

yine soruyorlar;

+ peki bu kadar gergin bir ortamda bu yaptiginiz fitili ate$lemek degil midir?

cevap veriyor;

- bana ne gerginlikten. ben cebime bakarim. yine birisi versin 500 lira sik desin sikarim. sen ver bana 500 lira istedigin adami rehin alayim sana.

bu zihniyete sahip insanlar icimizde ya$iyor i$te, du$un ki nasil bir ortamda nefes alip veriyoruz. ben buna "gecim sikintisi" diyemiyorum zirfa bu hirsizliktan bile kotu bir $ey. hirsiz adam cinayet i$lemez genelde, korkar ba$kasinin canini almaya, urker. ancak bu adami televizyonda izledigimde emin oldugum yegane $ey, birak 500 lirayi, 100 liraya bile gozunu kirpmaksizin rahatlikla cocuk bile oldurebilecegidir.

ha unutmadan soyleyeyim. bu adam once gozaltina alindi, sonra serbest birakildi, televizyon ve gazetelerde soyledikleri sebebi ile yeniden gozaltina alinarak sorgulaniyor.

oyle psikopat bir toplum icerisinde ya$amaya cali$iyoruz ki tum ailemiz ile birlikte, polis falan degil allah koruyor bizleri resmen, yoksa kor bir kur$una can vermemiz an meselesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol