halkların kardeşligi adına otobüs yakmak

independence
istanbul’un ve ulkenin dort bir yaninda her iki gunde bir molotof kokteyli saldirilari sonucunda otobusler yakiliyor, hem de icerisinde insanlar varken. otobus duraga yana$iyor, onune yuzleri atkilarla pacarvalarla ortulu 5/6 ki$i cikiyor, ellerindeki molotof kokteylileri ate$leyip otobuslere atiyorlar.

yineliyorum, icerisi insan doluyken yapiyorlar bunlari.

peki neden? otobusleri yakanlar kim, amaclari ne?

biliniyor ki otobusleri yakanlar pkk sempatizanlari ya da bizzatihi teroristleri. e bu insanlarin dillerinden hep "halklarin karde$ligi" isimli turku du$mezdi, neden karde$ olmak istedikleri halki yakiyorlar ki?

i$te teror boyle bir $ey. yakala kirsal kesimden bir kac okumami$ genc, toparla bir kiraathaneye ve halklarin karde$ligi diye vesveleler uret, beyinlerini yika ve sal sokaga. o andan itibaren en tehlikeli organik silahlar bu genclerdir i$te. yak dersen yakar, oldur dersen oldur. nitekim yaktilar da oldurduler de, hem de sayisiz cani.

son ornegi icin;

(bkz: serap eser)

sen bu kitleyi egitmezsen, bu kitleyi sokaklardan toplayip i$ sahibi yapmazsan, her insanin en dogal hakki olan "insanca ya$ama hakkini" bu kitleye de vermezsen, kar$ina insanlari katleden ayakli organik silahlar olarak cikar ve her turlu kotulugu de yaparlar. sonra yirtin dur kurt acilimiydi da teror bitecekti de ekonomik refahti da bir suru masal bir suru hikaye. bakalim nereye kadar gider bu masallar ve o masallar boyunca daha kac kurban verilir bu silahlarin ellerine.
rhapsody
illa ki bir kardeşlik olacaksa bu da baskalarına zarar vermekle mi olacak dedirten vaka.hem adına kardeşlik diyoruz,hem de bir şeyleri yakıyoruz,canları acıtıyoruz,değil otobüsleri evleri,annelerimizin yüreğini yakıyoruz.sonra da adına kardeşlik için,demokrasi için, eşitlik için ugrasıyoruz diyoruz.
sorarlar adama bak bakalım biz de o göz var mı?diye.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol