başlıkları otomatik tamamlama özelliği

independence
az once hizmete soktugum sozluk ozelligi. j a v a s c r i p t ibneligi sebebi ile henuz tam aktif halde degil, misal sadece 2 sonuc gosteriyor ama muhtemelen bir kac gun icerisinde tam randimanli hale getirebilecegim.

tanim: incele bolumune yazmi$ oldugunuz harflerin sonuna veritabaninda bulunan ba$liklari inceleyerek siz daha kelimeyi yazmadan ba$ligi tamamlayacaktir. cumlenin sadece ilk kelimesini biliyorsaniz dahi kelimeyi yazdiktan sonra bo$luk birakirsaniz, kelimenin sonunu sistem otomatik olarak tamamlayacaktir.

edit: henuz veritabani baglantisi ile kasmadigim icin guncel bir backuptan verileri cekmektedir. bunun anlami $udur ki iki gun oncesine kadar acilan ba$liklar tamamlanabilir, son 48 saatlik ba$liklar $imdilik tamamlanamaz ama yarin onu da halledecegim. o meselenin kolay kismi. once bir butonlarin kayma problemini onleyeyim de.

edit2: henuz ozelligi farkedememi$ olan arkada$larimiz sozlugu refreshledikten sonra incele bolumune yavas yavas bir kac harf yazsinlar.
huni delisi
kendimi durduramıyorum arkadas.ne yazsam tamamlıyor.ama inceden de gücenmedi değilim huni yazdım başka başka şeylerle tamamladı.neyse veritabanının cahilliğine veriyorum.
esrakesh
ortaya çıkınca incele bölümünün önünü kapatıyor ya o nedenle sevemedim bir türlü.

işin görsel yönünü bırakırsak,işlevsel bakımdan faydalı bi’ şey. elleriniz dert görmesin.

amin.
independence
getirilen sonuc sayisi 2 adetten 5 adete kadar cikartilabildi $imdilik. yani esasen 10 000 e de cikartilir saniye icerisinde ancak siz maksimum 5 tanesini gorebiliyorsunuz $imdilik, mesele orada.
independence
cidden cok faydali oldugunu $u yolla kendime ispatladim.

disko krali’nda bir konuk var, ismi erdem soyismi ak ile ba$liyor ama gerisini cikartamiyorum. incele bolumune sadece erdem ak yazdim $ak diye erdem akakce’yi cikartiverdi bana sagolsun. pek mutlu oldum. gerci bunu pek cok $ekilde yine bulabilirdim sozlukte. misal incele kismina erdem ak yazsaydim ve inceleye bassaydim gene ayni sonucu bulabilirdim eger erdem ak $eklinde bir isim yoksa ama ugra$tirirdi. ara bolumunden de ayni sonuca ula$abilirdim ama gene ugra$tirirdi. boylesi hem daha hizli hem daha ugra$siz. pek sevdim yine kendilerini.
independence
dun ya$anan tum aksakliklarin tek sebebinin bu ozellik oldugunu tespit ettim ve sistemi biraz daha geli$tirebilmek adina $imdilik hizmetten geri cektim. bu sistemde kullanilan .mdb uzantili access veritabani, bilgi sozluk’un yogunluguna dogal olarak dayanamadi ve kendisini kilitledi. bu sebeple de dun kimi zamanlar icerisinde sozluk acilmadi, acilsa bile ba$liklar acilamadi vs.

bu sistemin veritabanini access’den sql’e gecirinceye kadar pasif halde bekletmeye karar verdim. kisa zaman sonra sql’e geci$ olacaktir ama.
independence
bu gece yeniden ve israrla denedim bu ozelligi sozluge kazandirmayi ancak sozlugun agzini yuzunu bozmadan ba$liklari cikartmayi ba$aramadim.

hep sozlugun frameli olmasindan sebep bunlar.
independence
bilgi sözlük v2 ile birlikte yeniden gelecek olan sozluk ozelligi.

bu ozelligi ilk biz kullandik, sonra ba$kalari nasiplendi anasini satayim. neyse, kaderde birilerine ornek olmak da varmis, en azindan bu anlamda guzel bir sey bu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol