10 ekim 2009 türkiye ermenistan protokolu

independence
zurih’te bugun saat 18:00 de imzalanmasi gereken protokol ancak saatler 18:40 olmasina ragmen protokol halen imzalanmi$ degil. imzalayacak olan ve imzayi izleyecek olan tum di$i$leri bakanlari $u anda zurih’te olmalarina ragmen, protokolu imzalayacak olan di$i$leri bakanlarindan ermenistan di$i$leri bakani henuz protokolun imzalanacagi salona gelmedi. soylenenlere gore amerika di$i$leri bakani hillary clinton, ermenistan di$i$leri bakanini imzaya ikna etmeye cali$iyor.

lan madem naz edecektin, ne diye bu tarih ve toren ayarlandi?

hey allam ya.
independence
imza toreni ertelendi, saat kaca ya da hangi gune belli degil. ertelenmesinin sebebi ermenistan di$i$leri bakani’nin imza toreninden sonra yapacagi konu$ma uzerindeki cali$malariymi$.
independence
turk ve ermeni di$i$leri bakanlarinin aciklama yapmamasi ve isvicre di$i$leri bakaninin aciklama yapmasi konusunda anla$ildi ve protokol nihayet imzalandi. hadi hayirli olsun.
independence
baku $u dakikalarda "ermenistan’la turkiye’nin ili$kilerinin normalle$mesi cikarlarimiza ters du$en bir durum" $eklinde aciklama yapti. bu protokolun imzalanmasi ile birlikte azerbaycan ile turkiye arasinda bir ihtimal a$ilamaz sorunlar olu$acak ya du bakalim.
heddodepaso
sınırları içinde "ermeni soykırımı yoktur" dediğiniz taktirde hapse gireceğeniz bir ülkenin , protokol töreninde tarafsız sıfatıyla bulunduğu tiyatro gösterisi.
independence
muhalefete gore turkiye ermenistan ile sinirlari acacak ama bunun kar$iliginda ise ermenistan ne sozde soykirim iddiasindan vazgececek ne de avrupa birligi konusunda bizimle birlik olacak.

muhalefet iddiasi bunlar gerci ama cidden ne biliyoruz ki bu protokol hakkinda?

hemen hic bir $ey.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol