nokia n97

0 /
independence
tahminim odur ki dunyanin gelmi$ gecmi$ en muhte$em telefonu. oyle iphone falan bok yemi$ yaninda. bir tv izleme olasiligi var ki dostlar ba$ina, oyle boyle degil. malikanemdeki plazma tv kadar net gosteriyor hic ku$kusuz. 3 inc ekran, 20gb hafiza, 5mp kamera ve daha neler neler.

$imdilik iki kotu yanini gordum;

1- iphone’a gore birazcik da olsa kalin.
2- ekran dokunmatik sozde ama normal tu$a bile daha hassas basiyorsunuzdur. ciddi anlamda guc harcaniyor bu telefonda dokunmatik ekrana basabilmek icin.

http://www.nokia.com.tr/cep-telefonlari/tum-modeller/nokia-n97#/main/landing

edit: bir de buradan inceleyin;

http://www.blicca.com/haberler/donanim/nokia-n97-ozellikleri-ve-fiyati.html

fiyati 1.700tl civarinda turkiye’de ancak 1.550tl ye falan da bulunabiliyormu$.
independence
turkcell kampanyalarindan faturaniza ayda 120 lira eklenerek 18 ay odemeli olarak alabiliyorsunuz bu telefonu. turkce q klavye ozelligi oldukca yerinde olmu$, kapagi kaydirarak klavyeye ula$ilmasi da telefona ayrica hava katmi$. $imdilik memnun olamadigim tek ozelligi sozluge entry yazmanin hayli guc olmasi. misal iphone’da boyle bir zorlukla cok kar$ila$mami$tim. telefonu yana cevirdiginizde iphone da sitenin goruntulenmesi de saga dogru yatardi, oysa bu telefonda internet sitelri haric her $ey yana yatabiliyor ama internet siteleri yine dikey kaliyor. bu da internet sitelerinin goruntulenmesinde kimi sorunlara yol acabiliyor haliyle.
independence
en kotu ozelligi aramalarin hic kolay yapilamamasi. hani rehbere ula$mak zaten zulum, son aramalara ula$mak daha da beter bir zulum olmu$. eksi puan veriyorum buradan.

gerci henuz tam bir zaman ayirip kurcalayamadim $u mereti, belki bir kisa yol falan vardir.
independence
en $ap$ahane ozelliklerinden biri ekrana kisa yollar atayabilmeniz, hem de telefon rehberinden. misal ben 4 ki$i atadim ekrana, fotograflarini da koydum, fotografa parmagim ile bastirinca direk o ki$iyi ariyor, cok super oluyor. cok sevdim ben bu telefonu ya.

not: cok acik soyluyorum iphone 3g ile mukayese etmek safligina kapilmayin, ikisini de kullandim, n97 ezer gecer.
independence
bak yazmayacaktim ama sipsi’nin gazina geldim;

#885772


bu telefonun harika ucuncu parti yazilimlari da vardir. misal bir yazilimi var, ekrana mum yerle$tiriyor, mumun uzerine elini suruyorsun sonuyor, yeniden suruyorsun yaniyor. karanlikta anahtar deligini bulmak icin cok keyifli bir $ey, daha otesi karanlikta bir sofranin uzerine koyup sevgilinizle yemek dahi yiyebilirsiniz o i$ikta.

bir diger uygulama ise i$ikli saat. telefonu yan yatir e$ek boyutunda bir saat i$il i$il parildasin sabaha kadar onunde.

bir de konu$mak istemedigin ki$i aradigi zaman telefonu ters cevirince sesi susuyormu$ ama onu henuz denemedim.
independence
ne boka derman oldugunu bilmedigim bir "el yazisi" modu var ki bu modda sms yollayabiliyorsunuz anladigim kadari ile. anlamadigim o el yazili sms in hangi telefonlar tarafindan kabul edilebilecegi.
independence
klavyesi araciligi ile eger kavrayabileceginden daha yuksek bir hizla sms falan yazarsaniz, cihazin beyni ambale oluyor, bastiginiz harflerin pek cogunu basilmami$ olarak farzediyor. o sebeple klavye buldum diye bokunu cikartmayin, bilgisayar klavyesi degil o. daha yava$ daha sakin daha nazik.
independence
ekrani cok cabuk lekelenen ve cok zor temizlenen telefon. bir de onca ozelligi bunyesinde ta$imasi sebebi ile cidden kimi zaman cok yava$liyor i$letim sistemi ama oyle boyle degil. kari$iyor bir $eyler oluyor, en az 5 daniye kadar falan bekliyorsunuz ki toparlansin, kendine gelsin.
independence
tu$ kilidini acmak icin benim gibi 3 ay boyunca ekran kapagini kaydirip "vay arkada$ bunun daha zahmetsiz bir yolu yok mu ya?" diye salakla$mayin, daha kolay bir yolu varmi$ $imdi buldum. cihazin sagdaki ince kenarinda asagi yukari oynayan bir tu$ var, meger o tu$ arka kapagi acip pili cikartmak icin degil, tu$ kilidiymi$.

ya, boyle i$te.
independence
ortada fol yok yumurtanin varligindan sual olunurken, telefon hic sebepsiz kendi kendini kapatiyor ve size de "aga bak benim $arjim bitti, aha boyle boyle sorunlarim var" demiyor. kaldi ki $arj sebepli de kapatmiyor zira kapandigini farkedip actiktan sonra ayni $arj miktari ile uzun saatler boyu takilabiliyorum ben.
independence
her bir telefon goru$mesi sonucunda ekranini temizlemeniz icap ediyor, yanak izi falan berbat gozukuyor cam ekranda. temizlemesi de zor, sil sil cikmiyor lanet izler. en iyisi kulaklikla kullanmak.
independence
bu telefonla garanti bankasi’nin cep sifrematik isimli zimbirtisi kesinlikle iyi sonuclar vermiyor, cihazin devreleri birbirine giriyor. kimi zaman 13 dakikada ancak $ifre uretme bolumune girebiliyorsunuz. yuh artik.
civeng
sözlükte sadece independence’de olduğunu düşündüğüm ve kendisinin yorumlarına dayanarak ne kadar çok artısı varsa bi o kadar da eksisi olduğunu çıkardığım meşhur telefon markası nokia’nın bir telefonu
independence
sozlukte pek cok insanda oldugunu du$undugum telefon. mesele telefona sahip olmak degil, mesele bu telefona sahip olup telefon ile alakali izlenimlerini sozluge aktarip bu telefonu almadan once telefon ile alakali tecrubesi olan insanlarin faydalanmalarini saglamaktan kacinmakla alalaki. sozlugumuzun ne yazik ki oyle bir ozelligi var, geyik dersen allahina kadar dibine vurulur ama konu bir $eylerle alkali fikir belirtmeye tecrube payla$maya geldi mi orada fren sistemi devreye giriyor ne alakaysa.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol