ortak atm sistemi

independence
1 ekim 2009 tarihi itibari ile uygulamaya gececek sistem.

sistem $u $ekilde i$liyor;

26 ayri bankanin turkiye genelindeki 28.000 atm’si, sisteme dahil edilecek ve banka hesabi sahibi ayni atm icerisinden diledigi banka hesabini kullanarak para cekebilecek. bunun daha kucuk bir uygulamasi senelerdir altin nokta adi altinda zaten kullaniliyordu, $imdi bu sistem sonuna kadar geni$letildi. yalniz cok gerizekali bir durum var ortada. 10tl nakit para cekenden 4tl komisyon alacak olan bankalar bile varmi$ bu sistemin icerisinde. ona gore once hangi bankadan para cekmek istediginizi iyice du$unun, ardindan bu i$lemi yapin.
nickten yana sansim yok
bankalar kafalarına göre para çekme ve bakiye sorma komisyonu koymuş. bazı bankaların fiyat listesi şöyle:

http://tinyurl.com/yctwjv4


yakında bir sınırlama getirilecektir diye tahmin ediyorum zira mecbur kalmadıkça kimse para çekmez. zor durumda kalsam ve bankada 10 lira param olsa paranın yüzde ellisine yakınını -çok afedersiniz- domalacak mıyım ben? hani rica etseler belki domalırım ama bu şekilde insanın zoruna gidiyor.
independence
yapilan resmen soygunculuk.

diyelim ki bir ogrenci, gecenin bir vakti mecburen taksiye binmek zorunda kalacak ve garanti bankasindan para cekmesi lazim ama ortada garanti bankasi yok. hadi hop ortam atm sistemi sayesinde x bankanin atmsine gidiyor. ulan adam zaten ogrenci, hesabinda kac para olabilir ki. adamin zaten cani gidiyor taksiye binmek zorunda kaldi diye, bir de 4 lirasini sana komisyon olarak mi verecek bu adam. yahu zaten 10 lira bilemedin 20 lira para cekecek hepi topu, nasil sana 4 lira versin bir de komisyon olarak.

en azindan ogrencileri ve emeklileri bu sistemden muaf tutmalilar.
independence
oyle buyuk bir kaziktir ki anlatilamaz.

ba$ka bir bankadan para cekiyorsunuz, diyelim ki 50 lira cektiniz. 5 lira komisyon aliyor $erefsiz banka. %10 yapar lan 5 lira? buyuk cakallik.
esrakesh
sanırsam bu uygulamada kendi müşterilerinini diğer atmlerden gerçekleştirdiği işlemlerde kesinti veya ücret alma uygulaması olmayan tek banka fortistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol