köpek çikolatası

independence
ilk bilgi;

kopekler istisnasiz olarak cikolataya taparlar. bak sadece cok severler demiyorum, taparlar diyorum ki gercekten oyledir. bir tadellenin 1/4 u ile bir kopegi alip dilediginiz yere goturebilirsiniz.

ba$lik ile alakali bilgi;

kopekler cikolataya taparlar ancak cikolata kopeklerin sagligi anlaminda onarilmaz hasarlar acabilir, acarlar. kopeklerin bunyeleri bizim yedigimiz cikolatalari ozumseyemezler. bu sebeple de kopekler icin ozel cikolatalar uretilmi$tir, daha az tatli, daha az kakaolu ve hic zararsiz. aha i$te ba$ligin aciklamasi da buydu.
esxcfr
çikolata köpekler için ileri derecede toksik bir maddedir halk arasında köpeğine eğer çikolata verirsen şeker hastası olur kör kalır şeklinde ifade edilsede bu durum sanılandan çok daha tehlikeli boyutlardadır.
çikolatanın köpekler için zararlı olduğu ilk olarak 2. dünya savaşı sıralarında ortaya çıkmış ve araştırmalar sonucunda zarar verenin çikolata değil çikolatanın içerisinde bulunan (bkz: tebromin) maddesi olduğu tespit edilmiş.
tebromin vücuttan atılımı yavaş olması ve devamlı tüketimi karaciğerde birikimine neden olacagı bununda ölüme kadar gidebilecek ciddi sorunlar oluşturması nedeniyle çok dikkat edilmesi gereken bir madde
Tadlandırılmamış çikolata gramında 20 mg thebromin içerir. Bitter çikolata daha fazla thebromin içerir. Kakao tozunda ise 10-30 mg/gr thebromin bulunur.
!! 4 gr kakao tozu/kg canlı ağırlık öldürmek için yeterlidir. !!

ama köpeğim çikolatayı çok seviyor elimden çalıyor hem ben ona çok vermiyorum ki sadece ödül için veriyorum yada mutlu etmek için diyenler varsa hemen mızmızlanmasınlar çünkü köpekler için üretilen çikolatalı ürünler tebromin içermediğinden sorun değil

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol