05 ağustos 2009 erdoğan ahmet türk görüşmesi

independence
ba$bakan recep tayyip erdogan ile dtp e$ ba$kani ahmet turk’un 5 agustos 2009 tarihinde tbmm’de yapacaklari goru$me.

ba$bakan goru$meye ba$bakan sifati ile degil, akp genel ba$kani sifati ile katilacakmi$.

duygusal olarak du$undugumde hukumetin, dtp gibi kirli bir partiyi muattap almasini istemiyorum. boyle bir teror yanlisi partinin di$lanmasini istiyorum. hatta istiyorum ki mecliste bile kendilerine oturacak yer bulamasinlar da meclis bahcesinden yapsinlar ne yapacaklarsa. bunlari istiyorum duygusal olarak du$undugumde.

hic istemesem bile bir yandan da mantiksal olarak du$unmek zorunda kaliyorum cok zaman. o zaman da diyorum ki;

bu partiyi buraya yine benim halkim getirdi. turkiye cumhuriyeti vatanda$i olan kurtler tarafindan bu milletvekilleri secildi. dolayisi ile her turk vatanda$inin secimine saygi duymak zorunda oldugumuz gibi, bu milletvekillerini de buraya getiren ve turkiye cumhuriyeti kimligi ta$iyan insanlarin da secimlerine saygi duymaliyiz. bu sebepledir ki turkiye cumhuriyetini idare etmek ve yonetmekle mukellef olan bir parti, yine halkin iradesi ile meclise getirilen bir diger partiyi muattap almamazlik yapmamali, yapamaz da zaten.

i$te icine sictigimin mantigi da bunlari soyluyor.

mantiksal anlamda ba$bakanin dtp milletvekillerini bugune kadar muattap almamasi zaten hataydi. halkin iradesinin temsilcisi olan bir ba$bakan, yine halkin iradesinin diger temsilcilerini gormemezlikten gelmemeliydi bunca zaman, yok saymamaliydi, her halukarda goru$meliydi. ancak biz turk halki mantiktan ziyade duygusal hareket eden bir toplumuz, muhtemelen genlerimiz ile alakali bir $eydir bu. i$te bu sebeple de ba$bakanin bunca zaman bu insanlari muatttap kabul etmemesine ses cikartmadik, ancak artik toplumun kimi kesimlerinden sesler yukselince ba$bakan da mecbur kaldi dtp temsilcileri ile goru$meye ama bunun da ismini "ben ba$bakan olarak degil akp genel ba$kani olarak goru$ecegim" olarak koydu.

adini ne koyarsan koy sen bu ulkenin ba$bakanisin. evinde recep tayyip erdogan olabilirsin, e$inin kocasi cocuklarinin babasi formatindasindire eyvallah. ama i$ o makama oturmaya geldiginde o saniye itibari ile sen ba$bakansin ve soyleyecegin her $ey, atacagin her adim turkiye cumhuriyeti’ni baglar. o yuzden ali’ye veli demekle cozulmez bu i$ler. ba$bakansin, orada da ba$bakan olarak bulunacaksin, kulahima anlatmani temenni ederdim ama o bile uc tarafi ile gulerdi bu soyleme.

televizyona cikip "amerikaya sava$ acalim" diyip, daha sonra ikinci bir aciklama ile "ben bunu akp genel ba$kani sifatimla soyledim, turkiye cumhuriyeti ba$bakani sifatimla degil" diyebilir misin yigidim?

diyemezsin.

sen belki dersin de, ba$kalari dedirtmez i$te.

o sebeple yarin goru$ecek olan ki$i akp genel ba$kani falan degil, direk olarak turkiye cumhuriyeti ba$bakanidir ve turkiye cumhuriyeti ba$bakani da zaten turk halkinin iradesi ile meclise soktugu insanlari gormezden gelerek onlari muattap kabul etmemek gibi bir $ey yapamaz.

yarin erdogan ile turk arasinda goru$me yapilacak, iyi ya da kotu ama sonucta taraflar birbirleri ile bulu$acak. bunca zaman olmasi gereken cok gec de olsa olacak. umalim ki iyi bir neticeye varilabilinsin bu goru$me sonucunda.
independence
goru$me gercekle$ti ve kimse kimsenin masasina bomba yerle$tirmedi, caddelerde terorist eylemler duzenlenmedi, kimsenin eli tokala$tilar diye yanmadi ve kimse olmedi.

dtp’den ne kadar hazetmiyorsam da, halkin belli bir bolumunun secimi uzerine meclise gelen insanlarin ba$ka milletvekilleri tarafindan yoklarmi$ gibi sayilmasindan da o derece hazetmiyorum. bu adamlari meclisten gondermenin yolu yine meclisin icerisinden gecer, siyasetle gecer. sen onlari muattap almazsan, ilerideki secimlerde tepki oylari sebebi ile daha da guclenerek cikarlar kar$ina, api$ir kalirsin.

goru$uldu, iyi oldu.
set me free
yılmaz özdil abimizin bu buluşmaya dair yazısını okumanızı isterim.

dtp’yle buluştu açılımı konuştu...


- geç şöyle, otur.

- töplümsel süreç...


- bırak şimdi sen süreci müreci! dan dun gidiyorsun, olmuyor işte... kafayı kullan, alıştıra alıştıra git.

- nasıl alıştıra alıştıra?

- şimdi bak, iyi dinle... birkaç dönek bul, bir-iki liboş ayarla, ortalık anap’lı, dyp’li eski bakan kaynıyor, harmanla onları, biraz yalaka işadamı ekle, iki tutam alevi serp, koy vitrine.

- "değiştik" mi diyeyim yani?

- değiştik de tabii... ben mesela, akp’yi değiştirdim, ak yaptım, çok faydasını gördüm... sen de dtp’yi değiştir, dpt yap onu... hem, anayasa mahkemesi kapatmaya kalktığında, "ben devlet planlama teşkilatı’yım, dtp’yle alakam yok" dersin... hem de, senin adına da uyumlu olur, kürt’sün ama soyadın türk, onun gibi... bi taşla, iki kuş, çaktın köfteyi?

- köfte mi?

- açılım yap, açılım, açıl biraz... mesela köksal toptan gibi birini grup başkan vekili yap, vereyim altına trilyonluk arabayı, gezsin, sen de yap bu arada ne yapacaksan... işi bitince alırsın onu, yerine koyarsın emine ayna’yı filan... acele etme, usul usul, iki ileri bir geri.

- ?????

- bak bunca yıldır siyaset yapıyorsun, daha bir defa bile camiden çıkarken görmedim seni... ne namaz kılıyorsun, ne takke takıyorsun... e millet niye oy versin sana canım kardeşim? hazır önümüz ramazan, söyle diyarbakır belediye başkanı’na, 10-15 bin kişilik iftar çadırı kursun. bulamazsa, telefon edeyim kadir abi göndersin... süryanileri falan çağır. yanına otur. poz ver. nabza göre şerbet pozu... ama dikkat et, iftar topu attırma, istanbul’da, ankara’da iyi gidiyor da, diyarbakır’da yanlış anlaşılır.

- çatışma çıktı zannederler!

- aferin, öğrenmeye başladın bile... ergenekon’a destek veriyorsun, güzel, fener’e de omuz ver biraz... hayır işine gir. deniz kandili mi dersin, kandil feneri mi, kurdur öyle bi şey, makarna-bulgur dağıt. ben talimat veririm, şeş’ten yayınlarız. kömür işine karışmak yok ama! dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkma.

- garip gureba da diyeyim mi?

- fakir fukara da, garip gurebanın patenti benim... sırrı’nın da kulağını çek, öyle janti janti gezmesin; millet kendi kıçında don olmadığını fark ediyor, olmuyor.

- uyandırma kerizi diyosun yani!

- aynen... chp’nin dolduruşuna gelip, dokunulmazlık işine de bulaşma sakın... ben sana dokunmayayım, sen bana dokunma... kürtçesini bilmiyorum ama, ingilizcesi win-win.

- çözülür mü böylece sorun?

- oo-hooo! biz ne sorunlar çözdük böyle... baksana biz 7 senede nerden nereye geldik, siz 77 senedir arpa boyu yol bile gidemediniz bu kafayla... bırakın karda dağda dolaşmayı artık, romatizma olacaksınız... gel sen beni dinle, al çoluğu çocuğu, vereyim benim uçağı, rixos’ta da villa ayarlayayım, git kafanı dinle. açılım büfe.

- açılım büfe mi?

- amaaan anla işte, dilimiz takıldı bu açılım lafına, açık büfe yani... gözün gönlün açılır. okey mi, arayayım mı fettah’ı?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol