yargıya bırakmam intihar ederim

independence
canim pa$am, buyuk ressam sayin kenan evren’in gazetecilere veridigi son demec.

deniz baykal’in "12 eylul sorumlulari yargilansin" ciki$indan sonra muhtemelen attigi her adimda yusuf yusuf seslerini duyan bir tanecik pa$am yuce ressam sayin kenan evren, aradigi gazetecilere $oyle buyurmu$;

+ konuyu halka ta$iyin, referandum yapilsin ve eger halk "kenan pa$a yargilansin" derse, i$i yargiya birakmam intihar ederim. bak herkesin onunde soz veriyorum ki intihar ederim. ben bu lekeyle ya$ayamam.

halkin yargilansin demesini leke olarak kabul eden evren pa$a, 12 eylul doneminde uzerindeki onbinlerce genc insan kanini hangi leke temizleyici ile cikartmi$sa bu lekeyi de o $ekilde cikartir artik. leke cikartma konusunda kendisine guvenim tam.

onbinlerce gencecik insanin olum fermanina imza at, herbirinin kani ellerinde kalsin ve sen bunu bir leke olarak du$unme gorme, sonra halk yargilansin derse de intihar ederim de. esasen ya$adigi her dakika tuketmi$ oldugu oksijen miktari cidden bir zarar olan boyle bir insanin bir de zerre cekinmeden utanmadan boyle bir yorumda bulunmasi akillara zarar.

bir de son merakim, eger intihar falan ederlerse kendisini nereye gomecekler acaba? dunyanin hangi bolgesindeki toprak kabul eder ki boyle bir insanin cesedini.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol