akp ve gülen i bitirme planı

independence
taraf gazetesi tarafindan man$etten verilen, 12 haziran 2009 tarihli yazi ve varoldugu iddia edilen bir belge. belgenin genelkurmay ba$kanliginda hazirlandigi iddiasi ise resmen ulkenin gundemine meteor gibi du$tu kaldi. i$te var oldugu iddia edilen belgeden kisa detaylar;

1 akp içindeki ajanlar harekete geçirilecek

planın son bölümü akp’nin parçalanmasına dönük şu çarpıcı cümle ile bitiyor: akp mensubu kilit haberleşmecilere kamuoyuna çelişkili açıklamalar yaptırılarak, parti-hükümet içerisinde ciddi anlık ve bölünmeler yaşanıyormuş şeklinde algılanması sağlanacaktır.

2 ergenekon saniği olan subaylar savunulacak

ergenekon davası’nda sanık konu-i mundaki emekli ya da muvazzaf as-¦ kerlere sahip çıkılacağı belirtilen 1 planda "sözkonusu tsk persone-1 linin masum olduğu, irticayla etkin 1 şekilde mücadele ettikleri için üzer-tira atıldığı şeklinde haberler yaptırı-îrekli hassasiyet sağlanacak" deniyor.

3 milliyetçi partilerin tabani genişletilecek

ermenistan ve yunanistan ile ilişkilere de değinen planda, iki ülke ile ç ilgili kamuoyunda tepki uyandırılacak haberlere yazılı ve görsel med-yada sürekli yer verilmesi hedefleniyor. amaç şöyle anlatılıyor: milliyetçi partilerin bu şekilde tabanı genişletilmeli. akp, kamuoyunda zora düşmeli...

4 kurtlar vadisinin imaji kirletilecek

ordunun eylem planında kurtlar vadisi, kollama ve tek türkiye benzeri dizilerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ifade ediliyor: "bu dizilerr hakkında olumsuz haberler yaptı-rılarak her üçünün de kamuoyun-renilirliğinin yitirilmesi sağlanmalıdır."

plan ergenekon saniğinin ofisinde bulundu

kıdemli albay dursun çiçek imzalı plan, psikolojik harp dairesi’nin yeni adı olan genelkurmay harekât başkanlığı 3’üncü destek şube müdürlüğü’nde hazırlanmış.

göktaş’in avukatiydi

plan ergenekon’da tutuklanan serdar öztürk’ün ofisinde ele geçirildi. emekli yüzbaşı öztürk, devlet üstün hizmet madalyası’m iade etmesiyle gündeme gelmişti.

irticayla mücadele eylem plani

deniz kurmay albay çiçek imzalı, "gizli" ibareli "irticayla mücadele eylem planı," hükümeti ve fethullah gülen cemaatinin, başta ordu içindekiler olmak üzere, bütün mensuplarını hedef alıyor.

’islam devleti kuracaklar’ iddiasi

plan "icra" bölümünde şöyle deniyor: laik düzeni yıkıp islam devleti kurma hayalindeki akp hükümeti ve gülen grubu başta, dinî oluşumların faaliyetlerine son vermek için çalışılacaktır.

ergenekon davasina misilleme

dört sayfalık planın "durum" bölümünde, "ergenekon adı altında, tsk’ya büyük emeği geçmiş emekli ve muvazzaf askerî personel yersiz ithamlarla lekelenmektedir" saptaması var.

propaganda’ yapilacak

planın "kara propaganda faaliyeti" bölümünde şu cümleler yer alıyor: "internetteki ses kayıtları irticacılar tarafından yayınlanmış gibi gösterilecek. ama dinleyenlerin bizi haklı bulacağı tarzda ses kayıtları düzenlenecek."

"fstö" olarak yargilanacaklar

ordu, "gülen cemaatinin, işık evleri baskınlarında bulunması sağlanacak silah ve mühimmat sayesinde, fethullahçı silahlı terör örgütü olarak yargılanmasını" hedefliyor.

planın "faaliyet" bölümü: işık evlerinde silah ve ve mühimmat bulunması sağlanarak gülen cemaati ’silahlı terör örgütü’ ilân edilecek

tasfiye ve karalama faaliyeti

planda gülen cemaatinin pkk ile işbirliği yaptığı; cia, mossad gibi kuruluşlarla ilişkide olduğu ve ergenekon davası’nı yönettiği izlenimini yaratma amaçlı eylemler var.

soylenenlere gore belge kidemli albay dursun cicek imzaliymi$.

belge hem sivil savcilar tarafindan incelemede, hem de askeri savcilar tarafindan incelemede. bakalim sonuc ne olacak.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=195703&page=1
independence
askeri savci tarafindan belgenin aslinin bulunamamasi ve belgedeki yazi$malarin askeri litarature uymamasi sebebi ile soru$urmaya gerek olmadigi yonunde karara varilmi$. $imdi artik top sivil savcilarda.

taraf gazetesinin ba$i bu belge ile alakali agriyacaga benziyor. allah biliyor ya, ba$inin agrimasindan daha cok $ey olmasini istiyorum ben taraf gazetesine. dtp’yi falan provakasyonla suclariz genelde, ama bu gazetenin yapmi$ oldugu provaklatif hareketler dtp’nin toplamda yapmi$ oldugu her $eyden daha cok gundeme oturuyor ve pe$isira zararlari da olu$uyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol