argo kelimelerin arasına harf yerine nokta koymak

independence
dikkat ederim buna hep sozlukte, ne zaman boyle bir $ey gorsem yazanin nickine bakarim, sonra infosunu ara$tiririm kesin hatun cikar, houstondan sorarim sari$in ye$il gozlu olup olmadigini, degilse alakami hemen orada keserim.

bahsettigim $ey $u orneklerle daha iyi anla$ilir;

s.kmek, s.cmak, a.na k.yim, or..pu co..gu, g.t, v.y a.k. ark.d.a y. ne egl.ncel. bis.mi. l.n b..

neyse, civitmadan konumuza donelim.

diyecegim o ki, narin zarif guzeller guzeli hanim kizimiz, bu narin zerafetini sozluge de ta$iyabilmek adina argo kelimeleri tam yazmak yerine can alici noktalarini sansurler ve yerine nokta koyar. oysa ki agiz dolusu kufur edebilmenin, argo yazabilmenin tadi nerede var ki?

bak mesela;

vay amina koyayim lan ben senin!

aha bu super rahatlatici bir $eydir, ama bu cumleye bir de narin zarif guzeller guzeli hanim kizimizin penceresinden bakalim bir de;

vay a.ina ko.a.im l.n ben senin!

bu ne ya bu ne be arkada$ be. nerde kaldi bu kufurun bu argo kelimelerin doyuruculugu, tatmin ediciligi? sanki ilkokuldaki abakuslerle kelime egitimi yapiyorsun;

baba bana top al, topu tut ay$e, tut ay$e tut, tutsana lan kaltak!

neyse.

sozlukte bu tur kisaltmalar cok ho$ kar$ilanmaz, aklimdayken soyleyeyim. sozluk burasi, kelimeyi ya tam yaz ya da e$ anlami olabilecek bunyene uygun daha naif kelimeler sec ki zerafetine ibadet edelim ya da ne bileyim kicimizla guleyim.

bak gordun mu kic yazdim püü.

k.c.mizla gulelim demek istemi$tim pardon.
instrument
bazı yazarların ise yazdığı entrynin içindeki argo kelimelerin arasına nokta koyup entrynin sonuna nokta koymayı unutmaları da apayrı bir ironidir am.n k.y.m.
kalimera
bu imgelerle küfür etme işidir. herkesin küfür görmekten ya da okumaktan belki de küfre maruz kalmaktan hoşlanmayacağını keşfeden ahlaklı küfürbazın muhteşem ve seviyeli icadıdır. takdir edilesidir.
küfürden hoşlanan zihniyete gelince, onlar da boşlukları dolduruversinler bi zahmet. hiç mi ’fiil in the gaps’ yapmamışlar.
angelus
-hem karnım doysun, hem de ekmeğim bütün kalsın. yani; küfür yiyecek olan ibne bu küfrü hak etti, edecem bu küfrü -ya da argo kelimeyi telaffuz edecem- ama ben bu küfür eylemini gerçekleştirirken aristokrat çizgimden de ödün vermemeliyim aynı zamanda. arkamdan, aaa terbiyesize bak ne kadar da seviyesizmiş, dedirtmemeliyim kaygısıdır. pc başında gerçek olup olmadıkları bile meçhul olan bireylerin bir tür utanma refleksidir aynı zamanda.

ek: ben de misal zaman zaman a.k diyorum ama bu tamamıyla amına koyayım yazmaya üşendiğim içindir. yoksa herhangi bir utanma duygum gelişmemiştir küfür ederken. inanmayan, sınamak isteyen varsa houston aracılığı ile ulaşabilir ki kesinlikte salık vermem bunu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol