sozlukspot

independence
"herkesin bir sozlugu olsun" 4iariyla yola cikan ve interaktif sozluk zihniyetinin ta amina koyan bir site. siteye girip sadece acmak istediginiz sozlugun ismini belirleyin, gerisi kendiliginden gelir. icerisinde milyonlarca bug barindiran sistem.

peki neden boyle bir $ey yapmi$lar?

ben iki secenek sunuyorum;

1- google adsense sayesinde zengin olmak(bo$ hayaller bunlar, ayda 100$ bile kazanamazsiniz o sistemle siz, tatli su kurnazi olmayin haybeden).
2- tum uyelerin legal mail adreslerini toparlayip spamcilara belirli ucretler kar$iliginda satmak(bu cok daha akla yatkin ama adice bir $ey).

tabi bir de kendi aciklamalarina kulak vermek lazim.

bu konu ile alakali demi$ler ki;

•manyak mısınız? niye böyle bir site açtınız?
manyak değiliz. bizler idealist insanlarız. her insanın birbirini sevebileceği sevgi ve barış dolu, ideal bir dünya düzeninin var olabileceğine inanıyoruz. açma amacımız bu inancımızı paylaşan insanlarla tanışmak.

siteleri de $u;

http://www.sozlukspot.com/

milyonlarca bug dan bahsettim ya, hemen ornek vereyim. misal ben melankomik sozluk’e uye oldum ama ayni nick ve $ifre ile bu sistem uzerinde bulunan yuzlerce sozluge giri$ yapabiliyorum.

peki nasil oluyor bu?

cunku ayni veritabani yuzlerce sozluge payla$tiriliyor, ustelik sozluklere ayri ayri kullanici ismi tanimlanmaksizin.

allaha$kina bari bir $eye kalki$iyorsunuz, elinize yuzunuze bula$tirmayin, biraz ugra$in. bu kadari da buyuk terbiyesizlik.
instrument
aynı veritabanından bir çok sözlüğe giriş yapılabilen bugu sayesinde "ulan belki ekşiye bile girerim" hayalleriyle çokca kullanıcı toplayabilecek bir site. gereksizdir. mesela ben sırf melankomik biraz daha eğlensin diye tavuk sözlük açabilirim. neden olmasın.
independence
hala bu sistem uzerinden kimi internaktif sozluk siteleri aciliyor ya, anlayamiyorum bu insanlarin mantigini. sistem 1000 tane site barindiriyor icerisinde ve 1000 sitenin de veritabanlari ortak ve yine sen gidip bu siteye kullandigin mail adresini yaziyorsun. bu hareketinle o mail adreslerini toplayarak $irketlere pazarlayan spammerleri o kadar cok sevindiriyorsun ki, ancak o kadar olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol