dtp milletvekillerinin ifadelerinin istenmesi

independence
savcilar tarafindan dtp milletvekillerinden 5 tanesinin ifade vermeleri istenmekte ancak dtp milletvekilleri de "mecliste yuzlerce dokunulmazlik sebebi ile bekleyen ifadeler ve davalar var, bize cifte standart uygulaniyor, ifade vermeyi du$unmuyoruz" diyorlar. meclis ba$kanina gore anayasanin alakali hukumlerinde milletvekillerinin polis tarafindan da zorla alinmasi mumkun, anayasa boyle bir hak taniyor savcilara da polise de. 1994 senesinde polis tarafindan meclis ciki$inda zorla alinan dep milletvekilleri hatirlatilarak "umariz ki bu duruma gelmez surec" deniliyor meclisba$kani ve adalet bakani tarafindan.

dtp milletvekillerinin ifadelerinin alinma istemi ise, yapmi$ olduklari konu$malarda turkiye aleyhine ifadeler barinmasi, devletin butunlugunu tehdit edici sozler sarfedilmesi.

independence
halen daha bu milletvekilleri ifade vermemekte israrli. bu israr sonucunda ankara agir ceza mahkemesi, milletvekillerinin polis tarafindan zorla alinmasi emrini verebilir. eski goruntulerin yeniden meclis kapisinda ya$anmamasi icin de polis milletvekillerini ya evlerinden ya da gittikleri bir restauranttan alabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol