4 mayıs 2009 mardin düğün baskını

independence
dun saat 21:30 siralarinda mardin’e bagli olan bilge koyunde yapilan dugune 4 koldan saldiri yapildi ve maskeli saldirgalarla koydeki insanlar arasinda yarim saat boyunca cati$ma ya$andi. dugun yerinde cogunlugunu kadin ve cocuklarin olu$turdugu kalabaligin uzerine el bombalari atildi ve kalabalik otomatik silahlarla tarandi. milliyet’in haberine gore 45 ki$i bu cati$malarda hayatini kaybetti ve 6 ki$i de yaralandi. katliamin terorist bir saldiri sonucunda olu$madigina dair kanilar olu$mu$.

http://tinyurl.com/cw8ts2

45 ki$i olmu$ ya, nedir ulan bu. 45 ki$i diyorum ya. gunumuzde neredeyse sava$larda saldirak ulkenin bu kadar askeri olmuyor. israil filistine girdiginde bu kada cok askeri hayatini kaybetmemi$ti yanli$ hatirlamiyorsam. bu nasil bir $eydir hey allahim ya.
akhillius
aralarındaki bir husumetten kaynaklanan bir sebepten dolayı bir nişan törenini basan dört tane kendini bilmez dengesizin sebebiyet verdiği olay. bu kadar kolaysa cana kıymak... neden vurmazlar kendilerini.
independence
haberlere gore hayatini kaybeden ki$i sayisi 45 degil 44 mu$. bu ki$ilerden 3 tanesi hamilemi$ ve pek cok kadin ve cocuk varmi$ hayatini kaybeden.
pinhan
resmi verilere gore 1 yasinda bir cocuk, 5 yasinda 2 cocuk, ve 15 yasinda bir cocugun, 3 hamile kadinin ve toplamda 44 kisinin hayatini kaybettigi katliam. bunu gerceklestirenler icin soylenecek soz bile yok. tuylerim diken diken oldu. umarim kendilerinin sonlari olenlere ve geride kalanlara yasattiklari acidan katbekat daha acili olur.
mad
35 haneli bir oluşummuş baskının yapıldığı yer. 35 hane ve 44 adet can gitmiş. düşünün artık nufüsu. baskının ne için yapıldığı da hala belirlenememiş. terör mü, töre mi? en son yapılan konuşmalarda ise toprak kavgası yüzünden deniliyor. olaylara bakın hele.
nickimi pisi 7
köye yolların yapılması açısından faydası olmuş olan olaydır. bakanlar gelirken yolda sarsılmasınlar, araçları zarar görmesindiye düşünülmüş olsa gerek. gelin görün ki köyde yolu kullanacak kimse kalmamıştır.
angelus
kapitalist düzenin kölesi olduğumdan, bir süredir de bu köleliğin getirilerinden olan eşek gibi çalışmak aktivitesi sebebiyle bir gün gecikmeli öğrendiğim; insanlığımdan utanmama, sıkılmama, soğumama yol açmış bir saldırıdır. töre kisvesi altında gerçeklemiş terördür; töre terörüdür.
imphotep
ben böyle zihniyetin ta mına koyim.kendi canından,kendi kanından bu insanlar..hani olmasa bile ne olacak.böyle bir eylemi yapmak için insanın beynini hiç kullanmıyor olması lazım.beyinsiz insanları da istemiyoruz aramızda siktirin gidin nereye gidiyorsanız.
independence
zanlilar $u $ekilde ifade vermi$ler;

"o aileden coluk cocuk kim varsa hepsini oldurecektik ki yarin oteki gun i$ kan davasina donu$up bizden birilerini oldurmesinler diye."

ne yazacagimi $a$irdim, 7 keredir bir $eyler yazip siliyorum, vazgectim en sonunda yazmaktan. ne yazsam gotumuze girebilir $u durumda, sakin $eyler yazabilecek durumda degilim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol