ekşi sözlük ten link araklamak

independence
ne demek istemi$im burada ben?

$unu demek istemi$im.

gundemi i$gal eden onemli bir konu vardir ve bilgi sozluk kullanicisi ayni zamanda ek$i sozluk okurudur. ek$i sozluk’te yazilanlari okuduktan sonra bilgi sozluk’te de incelenen konunun ba$ligina ek$i sozluk’ten aldigi bir linki copy paste yontemi ile aktarir. araklamak dedigime bakma, bunda bir sorun yok. sonucta link yine internet uzerinden umuma acik bir sitenin linki ve dileyen diledigi yerde bu linki diledigince kullanabilir.

sorun bu degil, sorun linkin alini$ $eklinde.

zira ek$i sozluk’te linkleri kisaltan bir sistem vardir ve bu sistem sayesinde eger verilen link belli bir karakter sayisindan uzunsa kisalir ve kisaltmanin icerisinde noktalar(...) yer alir. bizim cin kullanicimiz da bu linki ek$i sozluk’ten oldugu gibi alip buraya aktardigi icin link $u $ekle benzer bir hale doner.

http://www.bilgisozluk.com/...?b=yarrak

bu sebeple de bu link bilgi sozluk icerisinde sicar, cali$maz olur. link illa buraya aktarilacaksa, once ek$i sozluk’te yazan linke tiklanilir, sayfanin tamamen acilmasi beklenilir ve akabinde sayfanin url si sayfanin bizzat kendisinden alinarak buraya aktarilir ki ne $i$ yansin ne kebap.

son 3 gundur 4 kere boyle bir sorunla kar$ila$mam sebebi ile yazmak istedim bunu da.
melankomik
<< / 4
başlık içinde ara
no kitty!

insanı komik duruma düşüren bir olay. link kopyalamayı bile beceremiyorsan böyle işlere de kalkışmayacaksın.
(mortifera, 10.03.2009 12:

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol