domuz gribi asisi

independence
az once buldum ama kullanim sahasi cok gecerli degil gibi geliyor bana. aslinda i$lem son derece basit ve uygulamasi da kolay. oyle uzun uzun uygulanacak bilimsel deneylere, deneklere falan da ihtiyac yok.

i$lem $u $ekilde yurutuluyor.

once domuz gribi hastasi olan bir insandan domuz gribi virusu aliniyor ve bu virus huzurlu bir ev ortaminda egitiliyor, evcille$tiriliyor. yeterince evcille$en virus ba$ka bir domuz gribi hastaligi kurbani olan insana enjekte ediliyor. evcille$en ve hatta mumkunse islamiyete gecen domuz gribi virusu, enjekte edildigi vucuttaki diger viruslerle konu$arak bir uzla$ma alani yaratiyor ve hastanin vucudundaki viruslerin vucuttan di$ari cikmalari konusunda kendilerini ikna ediyor. eger operasyon ba$ari ile sonuclandirilirsa domuz gribine yakalanan hasta iki uc saat icerisinde ilk gunku kadar saglikli oluyor.

en ba$ta da belirttigim uzere kullanim sahasi anlaminda kimi guclukler ya$ayabilirim ama geli$tirmeyi du$unuyorum bu teknigi. ba$arili olabilirsem aids ve benzeri her hastaliktan kurtulma $ansi cok yukselir canlarim.
independence
kimi iddialara gore henuz tam tetkikleri yapilmami$ bu a$inin ve ilk olarakd a turkiye’de denenecekmi$. eski saglik bakani osman durmu$’un iddialari bu yonde.

iddialar her ne kadar korkutucu gibi gelse de, kimin agzindan ciktigi goz onunde bulundurulunca tum inandiriciligini yitiriyor.
independence
pazartesi gunu itibari ile turkiye’de olacakmi$ ancak a$ilama donemi 10 gun sonra ba$layacakmi$ zira a$inin once kimi testlere tabi tutulmasi gerekiyormu$.
orqn
yan etkileri arasında:aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve şişlik, baş, kas ve eklem ağrısı,ateş, mide bulantısı, terleme, üşüme ve titreme ile lenf bezlerinde şişlik varmış.
serpensortia
kimi doktorların söylediğine göre bilinmeyen yan etkileri 2 yıl sonrasında bile çıkabiliyormuş. beyin iltihaplanması gibi ciddi problemlere neden oluyormuş.
nickten yana sansim yok
başbakan tayyip erdoğan aşı olmadığı için kafası karışanlar oluyormuş. ulan arkadaşım, ulan abicim/ablacım, ulan teyzeciğim/amcacığım... en başta ne dendi bize? isteyen kişi aşıyı yaptırır, isteyen kişi ise yaptırmaz; kimseye zorlama yapmıyoruz. burada mezkûr "kişi"nin kim olduğunun/olacağının sınırları çizilmiş midir? hayır. bu kişinin çaycı, işçi, memur, işadamı, bilimadamı, yönetici, polis, asker, cumhurbaşkanı ya da başbakan olmasının ne farkı var? hiçbir farkı yok. yani olayda kişinin sıfatı yahut kim olduğu önemli değil; önemli olan kişinin şahsî tercihidir. şimdi bir kişi var recep tayyip erdoğan adında ve aşı yaptırmak istemiyor. gerisi sadece lâf-u güzaftır. korkma, etkilenme, kendin karar ver!..
independence
kanada tarafindan yuzbinlerce doz domuz gribi a$isini "a$iri alerjik reaksiyon, hatta can kaybina yol acabilecek olcude yan etkili" olmasi sebebi ile gerci cekmi$. ilac firmasi tarafindan yapilan aciklamaya gore de kanada’ya yollanilan a$i kesinlikle turkiye’ye yollanilan a$i ile ayni degilmi$. vay arkada$.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol