yolcu uçaklarında parasut olmaması

independence
pek cok safin(sigarakahvecikolata) inancinin aksine yolcu ucaklarinda ne pilotlar icin ne personel ne de yolcular icin para$ut bulunmamaktadir. bakin bir yerde bu durumun sebebi ne $ekilde aciklanmi$;

----------------------------------*----------------------------------------

ne uçuş ekibi ne de yolcular için yolcu uçaklarında paraşüt yoktur. neden mi?


1.yolcu uçakları, meydana gelebilecek birçok arıza veya acil durumlar için en az 2 veya daha fazla yedek sistemlerle donatılmıştır.

2.iki, üç veya dört motorlu yolcu uçakları motorlarından biri veya ikisi dursa bile uçarak emniyetli bir meydana kadar gidebilecek şekilde tasarlanmışlardır.

3.iniş takımları hem otomatik hem manuel açılabilir.

4.a ve b yedekli 2 adet hidrolik sistemlerinin yanında standby (yedek) hidrolik sistemleri mevcuttur.

5.motorlardan beslenen en az iki jeneratör ve apu denilen yardımcı güç kaynağından (küçük bir jet motoru) beslenen yedek jeneratörler üçlü elektrik sistemini desteklerken tam bir elektrik arızasında bile 30-60 dakikalık batarya ile elektrik imkanı sağlar. bunları artırabiliriz.

6.yolcu uçaklarının tüm motorları dursa bile geniş kanatları ile kuşlar gibi süzülüş yapma kabiliyeti mevcuttur. pilotlar bu gibi durumlarda en uygun meydana veya araziye uçağın potansiyel enerjisini (irtifa-sürat) kullanarak iniş yapmak için gerekli eğitimi en az altı ayda bir alırlar.

7.yüzlerce yolcu için alınan paraşütlerin ağırlığı bunca yedek sistemli, süzülüş kabiliyeti olan bir uçakta gereksiz bir ağırlık oluşturacak bu da uçağın performansını azaltacaktır.

8.tüm yolcuların (kadın-erkek-çocuk-yaşlı-hasta) paraşüt kullanarak kabin basınçlı ve atlayış için dizayn edilmemiş bir uçaktan atlaması pek pratik olmamakla beraber sadece mürettebatın atlaması da bir çözüm değildir.

http://bizimkokpit.com/2008/09/23/ilk-parasut/

---------------------------------------*---------------------------------

bu yazilanlarin icerisinde bulunmayan extra bir bilgi de benden;

ucan bir ucagin kapisinda muhtemelen onlarca tonluk basinc bulunmaktadir, bu sebeple de o kapiyi acmak kimsenin harci degildir.

edit: yeni bir $ey daha geldi aklima. para$utle atmalak uzun egitimlerin sonucunda ogrenilebilen bir $eydir. denize du$tugunde can simidine saril demekle ayni $ey degildir, bu sebeple de her yolcuya ayri ayri para$utle atlama egitimi verilmesi zaten hepten imkansizdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol