akp nin yerel seçimlerde oy kaybetmesi

independence
ba$bakan recep tayyip erdogan’in, "yuzunden du$en bin parca haci, hayirdir in$allah?" sorularina "la bi sigigit ancuk!" $eklinde cevap vermesinin ba$ sebebi.

boyle bir soru sorulmu$ mudur bilmem ama gonul ister ki sorulsun, boyle bir cevap verilmi$ midir bilmem ama gonul ister ki verilsin ve bu cevap kameraya cekilsin, komik olsun, bizler de gulelim.

akp’nin yerel secimlerde dibe cakilmak uzere olmasinin sebeplerini irdeleyelim biraz da.

anani da al git vecizesi halen hepimizin aklindadir, uzerinde durmayacagim bunun. duran, yerel secimlerde durmu$ zaten, bana gerek yok.

"hukumet ile arasinda cati$malar ya$anan yerel yonetimler, ne yazik ki tum projelerini ankara’dan kolaylikla geciremiyorlar" cumlesi, bu cumlenin bir devlet bakaninin agzindan cikmi$ olmasi, vatanda$ tarafindan bir tehdit unsuru olarak algilandi ve tepki gosterildi. "akp li yerel yonetimlere oy vermezseniz hizmet alamazsiniz" anlami cikartildi bu cumleden ve buna tepki verildi.

"biz ankaradan izin vermezsek siz burada ta$ ustune ta$ bile koyamazsiniz" cumlesi yine vatanda$ tarafindan bir tehlike olarak algilandi ve bu duruma tepki gosterildi.

"ceketimi koysam secimi kazanirim" cumlesinin ba$bakanin agzindan cikmi$ olmasi yadirgandi, "yava$ kazan sacin ba$in dagilmasin" minvalinde bir cevap verildi kendisine ve boylelikle oy sayisi daha bir azaldi. ba$bakan anladi ki sadece ceketi degil, ceketin icerisinde kendisinin olmasina ragmen yine de akp du$u$teydi.

tunceli’de yapilan beyaz e$ya dagitimlari ve bu dagitimlarin valilik eli ile yapilmasi vatanda$ tarafindan "secim ru$veti" olarak algilandi, vatanda$ ru$veti aldi ancak oyunu vermedi, vatanda$ hukumete madik atti, ne de guzel yapti.

vatanda$ hukumete "krizin teget gecmedigini" hatirlatti, "bizi salak yerine koymaktan vazgec, biz senden akilliyiz" imasi yapti.

vatanda$ ba$bakana "haci, yeri gelmi$ken bir soyle hele, ne i$ bu i$sizlik falan?" diye soramadi zira soranlara ba$bakan anani da al git diyordu. vatanda$ bunu bildigi icin soruyu oy pusulasi haline getirdi, sandiga atti. sandigi okumayi becerebilirlerse hukumet yetkilileri de bu sonuca varacaklardir rahatlikla.

"i$sizlik oyle soylendigi gibi degil, i$yeri kapananlar da i$i bilmeyenlerdir, i$ten anlamayanlardir, e onlar da iflas ettin napalim" cumlesini vatanda$ yine oy pusulasi haline getirdi, kivirdi, kivirdi.... neyse, sandiga atti i$te.

"kredi karti magdurlari durust degil" cumlesini hatirladi vatanda$ sandik ba$inda, "nasil ya?" dedi kendi kendine, muhur hedef $a$ti, bir turlu akp uzerinde el sabitlenemedi, yine hukumete "sen iktidardayken ellerim titriyor benim" $akasi yapildi. ba$bakan $akayi yanli$ anladi, korktu. gene komik oldu, gulduk biz.

vatanda$ tum bu sayilanlari ve benzeri yuzlerce ornegi zihninde harmanladi, birbirine kari$tirdi, cikan sonuc vatanda$in gozlerini yuvalarindan firlatacak duruma getirdi. genel secimlerin provasidir bu ey ba$bakan dedi ve sandigi akp ye dar etti.
aello
akpnin çöküşe geçtiğini göstermektedir demekte chp. bakınız, bir süleyman demirel, bir tansu çiller zamanında ne kadar güç sahibiydi, öf! dedirtecek kadar hem de. sorarım, o güç sonsuza kadar sürdü mü?..

öfkeyle kalkan zararla oturur.
biri şeytan olup kalkarsa oturmayı bırak, savrularak yuvarlanır.
bu durumun sinyalleri olduğu inancındayım. umarım düşündüklerimde yanılmam da böyle şeytanlar bir daha kendilerini gösteremeyecekleri çukurlara, uçurumlara savrulup yok olurlar.
independence
ekonomide ya$anan rekor kuculme de bu oy kaybinin en buyuk etkilerindendir. 6 senelik sanal buyume bu krizle birlikte patlayiverdi takke du$tu kel gorundu.
superkahraman
bir çok muhalefet platformda büyük bir bayram havası ve sevinç gösterileri ile karşılanmış, bir türlü anlam verilemeyen durumdur. evet akp oy kaybetti, peki farkındamısınız rte hala başbakan, kt hala başkan, img hala başkan. ve bu insanların bin bir türlü aksiyon ile kaybettikleri oyları 5 yıl içinde tekrar geri kazanacaklarının da farkındamısınız sevgili muhalefet platformları.

en azından zenci değil polyanacılığı yapmakla, harfleri tersten yazıp tehlikenin farkındamısınız demekle olmuyo demek ki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol