feed my starving children

aello
amerika’da faaliyet gösteren, iyi niyetli bir çalışmadır. örgüt değildir. dünyadaki 50 açlık çeken ülkeye yemek göndermektedir. çalışanlar gönüllüdür ve devamlılık beklenmez. hafta içi her gün, 4 seans olarak çalışmaktadırlar. hazırlanan yemek poşetlerinin içinde kuru besinler vardır, tavuk tozu , kuru sebzeler, soya ve pirinç vardır ve bunu pişirmek için gereken tek şey kaynar sudur. her seansta yaklaşık 90-95 koli hazırlanır 7’den 70’e herkes tarafından ve her kolide 36 besin poşeti vardır. bu rakam, 55 çocuğun her gün olmak üzere 1 yıllık besin ihtiyacının karşılanması demektir.

devlet tarafından desteklenmez. hatta bir keresinde koliler kargolanırken kaçırılmış , besinler yakılmış, üstüne bir sürü formalite çıkarmışlardır. ancak şu anda tam anlamıyla her türlü kontrolden geçtip legalleştiği için devletten uyarı almaksızın çalışmaktadırlar.

reklamları yapılmaz, yapmak için paraları yoktur. bu yüzden duyulmuş değildir. gönüllülerden t-shirt, el işi bilezikler vs almaları beklenir ki o parayla bahsettiğim besinleri alabilsinler.

daha detaylı bilgi için:
http://www.fmsc.org
superkahraman
2010 da gösterime girecek ingiliz bağımsız vampir/korku filmi. yönetmenliğini oscarla kendini kanıtlamış danny boyle yapacak. senaryo su ise charlie kaufman tarafından şimdiden hazırlanmış. başrollerde ise ralph fiennes ve hollywood dan devşirme megan fox ile şifo mehmet olacakmış.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol