türkiye deki acil durum rezaleti

independence
sizi cok uzak gecmi$e goturmek istemiyorum. her zaman ayni durum ya$anir ulkemizde ama yine de cok uzak gecmi$e goturmeyecegim sizi.

tarih 25 $ubat 2009
yer hollanda

turk hava yollarinin bir ucagi hollanda da havalimanina yakin bir bolgede du$tu.

ilk haberler;

du$en ucakta can kaybi yok, tum yolcular hafif yaralarla kazayi atlatti, allahimiza cok $ukurler olsun.

aciklamayi yapan turk hava yollarinin en yetkili ki$ilerinden biri. soylem net, kazada can kaybi yok, tum yolcular hafif yaralarla kazayi atlatti, hatta allahimiza $ukurler olsun.

hepimiz derin bir oh cektik, turk hava yollari yetkilisi ile birlikte ayni dualara katildik. cok $ukur.

ardindan farkli haberler gelmeye ba$ladi. hollanda yetkilileri kazada can kayiplarinin ya$andigini ancak net bir rakamin verilemeyecegini belirttiler. kazadan gelen ilk goruntulerde kazaya mudahale eden ekiplerin ellerinde ceset torbalari goruldu, ucagin yakinlarinda yerde hareketsiz yatan insanlar goze carpiyordu.

son durum;

kaza esnasinda 9 ki$i hayatini kaybetti.

tum yolcular hafif siyriklarla kazayi atlattilar haberini alan ailelerin, yolcu yakinlarinin 9 can kaybini duyduklari andaki ruh hallerinli, psikolojilerini du$unsene?

bo$ver du$unme, kimse du$unmesin. cok aci bir durum zira.

tarih 25 mart 2009
yer kirikkale yozgat arasi bir dag yamaci

muhsin yazicioglu’nu ta$iyan helikopter, beraberindeki 5 ki$i ile birlikte du$tu.

ilk haberler;

enkaza ula$ilamadi, arama cali$malari son hizla devam ediyor.

kayseri valisinin aciklamasi; enkaza ula$ildi, yaralilar hastaneye kaldirildi. muhsin yazicioglu’nun durumu iyi, bilinci acik.

hemen ardindan gelen aciklamalar;

enkaza henuz ula$ilamadi;

atv ana haber bulteni saat 19 00 / 20 00 arasi, son dakika haberi; son dakika! muhsin yazicioglu’nu ta$iyan helikopterin enkazina ula$ildi.

ayni dakikalarda kanal d ana haber bulteni, saat 19 00 / 20 00 arasi: enkaza henuz ula$ilamadi.

bu haber de benden olsun, $u dakikalarda halen daha enkaza ula$ilamadi.

turkiye deki acil durum rezaletlerinin basit iki ornegini payla$tim seninle sevgili okuyucu. devletin valisi aciklama yapiyor, enkaza ula$ildi yaralilar hastanedeler ve hayati tehlikeleri yok diye ancak ayni dakikada bir ba$ka tv kanalinda arama kurtarma cali$malarindan sorumlu olan yetkili ki$i telefonun diger ucunda "enkaza henuz ula$ilamadi" diyor.

yetkili mercilerin ve arama kurtarma ekiplerinin aralarindaki ileti$imsizlik yurek burkan cinsten. biri aha ula$tik enkaza diyor ve bunu diyen ki$i devletin valisi, $ehrin mulki amiri, bir digeri henuz enkaza ula$amadik diyor. tum haber kanallari sirf haber verip reyting arttirabilmek adina duyduklari her $eyi yalan ya da dogru oldugunu ara$tirmaksizin haber yapip son dakika haberi olarak ekranlara ta$iyorlar. ama ba$bakana ve diger ulke yoneticilerine soracak olursaniz, turkiye dunyanin en hizli geli$en ulkeleri arasinda ust siralarda yer aliyor, hatta artik geli$mi$ ulkeler arasinda.

sen daha bir helikopter kazasinin sonucunda enkaza ula$ilip ula$ilamadigi bilgisini bile seksen kere yanli$ haberlerle duyuruyorsun vatanda$ina, ne geli$mesi, ne geli$mi$ ulkesi? ba$ka ulkede olsa kaza anlarim, o ulkeden gelen haberleri veriyorsundur bize diyecegim ama hollanda da oyle olmadi ki. yine gotunden gotunden haberler uydurdun, can kaybi yok dedin. e $imdi bizzatihi senin topraklarinda meydana gelen bir kaza bu ve sen hala daha enkaza ula$ilip ula$ilamadigini soyleyemiyorsun bana, sonra kalkip bir de geli$meden bahsediyorsun.

kandil daginda teroristin uzerine nokta ati$i ile bomba yagdirabilen turk silahli kuvvetlerinin de 24 saate yakla$an bir zaman diliminde halen daha net koordinatlara ula$amami$ olmasi da ayrica du$undurucu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol