gökçek gidecek sol gelecek

independence
ankarada ki tum bilboardlara dun gece asilan reklam afi$i.

afi$i ilk gorenler murat karayalcin’in i$i bu demi$, biraz du$ununce de "gokcek eger bana oy vermezseniz sol parti gelecek" diye uyardi insanlari demi$. oysa ne gokcek ne de karayalcin degilmi$ afi$i yaptiran ki$i. istanbul’dan bagimsiz bir adaymi$.
gerzekparatoneri
ankara’daki tum reklam panolarina dun gece asilan fakat aksam ustu neredeyse panolarin hepsinden ’gokcek’ ve ’sol’ kisimlarinin yirtilmak suretiyle sansurlendigi afistir.
hakki bashar
afişleri canlı canlı gören bir kişi olarak hemen birşeyler söyleyeyim. dün eskisehir yolu’nda melih gökcek’in "ankarada hizmet var ankarada gökcek var" afişlerinin yerini bugün "gokcek gidecek sol gelecek" afişleri aldı. altında "şu kişisi" falan yazmıyordu. simsiyah bir fon, yazının alt kısmında gökçek gidecek yazıyor, üst kısmında ise sol gelecek yazıyordu. bu afişin ilgi çeken kısmı ise "sol" kelimesinin belirgin bir şekilde diğer kelimelerden daha büyük puntolarla yazılmış olmasıydı.

dostlar, hemen hatırlayalım, img ne demişti sincan mitinginde; "sevgili hemşerilerim, oyları bölmeyiniz, sağda birleşelim". bunun meali nedir? "sevgili mhpliler eskiden oyunuz hep bana idi fakat mansur yavas gelince ona oy vereceksiniz, bu da solun tek adayı murat karayalcin’a yarayacak. sizler oyunuzu bana vermezseniz murat karayalcin gelir başınıza haa!"

vatandaşla röportaj yapıyorlar, "sizce kim yaptırdı bu afişleri?" diye soruyorlar. vatandaş ilk bakışta doğal olarak "murat karayalcin yaptırmıştır" dedi. fakat göremedikleri bir şey var. zamanında dsp’nin güçlü adaylarının seçime girmesiyle solun oyları bölünmüş murat karayalcin başkanlığı img’ye kaptırmıştı. ne kadar ilginçtir ki şimdi aynı şey img’nin başına geliyordu. şimdi enayi olmayalım, muhtemel bir sol galibiyetine karşı bundan korunmak için kim yaptırmış olabilir bu afişleri?

afişlerin son akıbetini de hemen aktarayım; sol yazısının üstüne murat karayalcin resimleri yapıştırıldı. tabi bunun bir cezası vardır, afiş üzerine başka bir afiş yapıştırmak muhakkak yasaktır, para cezası falan vardır. ama kim şikayetçi olacak? afişleri bastıran kişi. e bu kişi kim? taseron bir adam. bu adam şikayetçi olarak ortaya çıkınca img ile bağlantısı sayfa sayfa haber olacak mı? evet. img bu yüzden seçimde puan kaybeder mi? hayır. işte sorun burada zaten.

hakki bashar ankara’dan bildirdi, söz merkezde. independence.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol