hadise nin klibine trt sansürü

independence
sen kalk eurovision yari$masi icin hadise’ye teklif gotur, "kendini nasil rahat hissediyorsan o $ekilde giyin, bizim hic umurumuzda degil" de, sonra da onca emek verilerek cekilen klibi "ay bu cok erotik ama?" diyerek veto et, sansurle. bak haberde ne diyor;

-----------------------------*-----------------------------------------

metin arolat tarafından 3 hafta önce çekimi tamamlanan, 2 hafta önce de trt’ye teslim edilen klipte hadise, mini şort, mayo ve derin yırtmaçlı elbiselerle kamera karşısına geçti. fakat trt yöneticileri hem kıyafetleri hem de hadise’nin seksi dans figürlerini aşırı erotik buldu.

trt söz vermişti

trt’ciler klibin yeniden montajlanmasını istedi ancak hadise cephesi bu duruma sıcak bakmadı. merakla beklenen klip dün akşam trt’den önce internet sitelerine düşerek tıklanma rekoru kırdı. hadise 3 ay önce verdiği röportajda trt’yle ilgili olarak şunları söylemişti: “trt yetkilileriyle ilk olarak biraraya geldiğimizde onlara belçika’daki konser görüntülerimi izlettirdim. kıyafetleri açık bulmalarından korktum. altımda şort, üzerimde korse ve sütyen vardı. trt müzik dairesi başkan yardımcısı ümran hanım ’hiç umrumuzda değil, kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle giyin. bizim açımızdan sorun değil’ dedi ve içimi rahatlattı. trt kıyafetime karışsaydı bu iş olmazdı.” trt’nin bu kararına hadise’nin nasıl bir tepki göstereceği merak konusu.

http://tinyurl.com/dhjrm4

-------------------------------------*-------------------------------------

pek bir $ey anla$ilmasa da klip $urada;

http://tinyurl.com/dcsx6b

yanli$ bilmiyorsam trt de yilba$larinda dansozlere izin veriliyor ve gordugum kadari ile dansozler hadise’nin kiyafetinden daha acik kiyafetler giyiyorlar. sevgili trt mizden yilba$larinda da dansozlere turban taktirip $alvar giydirmelerini israrla bekliyorum.

ulan $ort giydi diye klip mi yasaklanir sansurlenir. akp bu konuya el atmali diyecegim ama cok salakca olacak endi$esi sardi bir anda icimi.

hadise’nin yerinde olsam ben de trt yi veto eder "sokarim lan eurovision yari$maniza, cikmiyorum lan yari$maya ibibikler sizi!" derim. bak o zaman nasil seve seve klibe izin verecekler.
elma sekeriiii
trt’nin ba$ına akp çöktü demek istiyorum bu karar için ben.

ulan kadın resmen beyonce tadında olmu$; $arkıyı yeniden cover’lamı$, leziz bir klip cekmi$, daha ne istiyosunuz anlamadım gitti ya?!
superkahraman
trt yıllardan beridir anlamsızca süregelen bir takım sosyal, kültürel ve toplumsal yasaklarını -mecburiyetten yada siyasal baskılardan dolayı da olsa büyük bir cesaretle- bir bir kaldırıp, özgürlükçü bir tutum sergileyebilecek kadar esnek olabilirken, hala daha erotik olduğu düşünülen bir görüntüyü ekranda yayınlamayı red edebiliyor. üstelik her iki tutumda aynı iktidar partisi döneminde oluyor, çok enteresan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol