borçlarımi odeyen kişiye kızımi verecegim

independence
az once televizyonda, esra ceyhan ki$isinin programina cikan ya$lica bir adamin teklifi;

"kim borclarimi oderse, kizimi ona verecegim."

10 bin liralik borcunu odeyen ki$i ile kizini evlendirecekmi$ bu adam, kizinin du$unceleri yahut borcu odeyen ki$inin karakteri ve tipi cok onem arzetmiyor anladigim kadari ile.

$imdi bu duruma pezevenklik mi demek lazim, yoksa fakirligin insanlari getirdigi son nokta mi demek lazim, her perspektiften degerlendirilmeli. adamin 5 cocugu varmi$, bir de bu acidan yakla$ilmali tabi olaya.

ama her ne sebeple olursa olsun, insan canindan bir parcayi 10 bin lira kar$iliginda satar mi ya? organ degil, mal degil, mulk degil, evlat bu evlat. 10 000 lira kar$iliginda evlat satilir mi ya? gerekirse dilen, gerekirse avuc ac du$manina bile ama bu evlat ya evlat. almadi aklim bir turlu. ustelik 10 000 lira, kucumseyerek soylemek istemiyorum ama bir evladin degeri bu olmamali, evlat degeri para ile olculebilir bir hale gelmemeli. aclik bile sefalet bile yaptirmamali bunu insana.

satilik kiz, 10 000 lira.

yazik memleketime, yazik insanima.

aclik tamam, sefalet tamam, du$kunluk tamam ama evladini, hem de kiz evladini 10 000 liraya satan birey, vatanina kac para bicer acaba?
elma sekeriiii
cocugumu bulana tam 10bin lira verecegim diye bir turk filmi repligi vardı. telefon $akalarında falan kullanılmı$tı. bu da o hesap heralde.

ha bu duruma gelince... cahillik ve kötü hayat ko$ulları diyorum ben. ba$ka bir $eyden degil.
belki hayat ona bunu vermi$tir veyahut kötü ko$ullarını kendi yaratmı$tır. ama bir realite var ki ortada o da bir insanın kendi ko$ullarını göz önünde bulundurmadan uçkuruna sahip olamaması ardından 5 cocuk sahibi olup birini borcları için satması kabullenilir gibi bir $ey degildir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol