6 nisan 2009 barack obama nin türkiye ziyareti

independence
soylenen o dur ki nisan ayinda istanbul’da gercekle$ecek olan medeniyetler ittifaki sebebi ile turkiye’ye gelecekmi$ kendisi. bunu ilk olarak hillary clinton’in gectigimiz gunlerde turkiye’ye yapmi$ oldugu ziyarette kendi agzindan duymu$tuk. bu baglamda $imdiden soyleyebilirim ki nisan ayinin belli bir bolumunde istanbul’da sogaka cikmak, hele hele araba kullanmak olumle e$ deger olacaktir.
independence
istanbul’u birlikte gezmemiz icin cok israr etti ama cevabim "lan olm manyak misin lan sen. hayatim burda gecmi$ benim, nesini gezecegim daha. sen gez dola$ i$te, kapalicar$ida da pazarlik et, kazik yeme. ak$am ararsin belki bi kucuk raki iceriz." $eklinde oldu. baktim durmadan aramaya devam ediyor, cep telefonumu hepten kapattim, evi ararsa diye de anneme yok dersin dedim.
independence
once anitkabir’e celek koyacak, ardindan da cumhurba$kani ile goru$ecekmi$. muhalefet partileri ile ortak bir goru$me talep etmi$ kendisi ancak chp ve mhp bu teklifi reddederek ba$aba$ goru$ebiliriz demi$ler. bu teklife hayir demeyen parti sadece dtp olmu$.

ankaradan sonra 7 nisanda istanbula gececek ve medeniyetler ittifaki toplantisina katilarak ba$bakanin verdigi resepsiyona katilacakmi$. ayni gun istanbul muftusu ve patrikhane sorumlusunu kaldigi otelde kabul edip 8 nisanda da ulkesine donecekmi$.

selametle.
angelus
şu sıralar malikhanemde devam eden bir ziyarettir. karşılıklı olarak sade kahvelerimizi içip temaslarda bulunmaktayız mr. obama ile.
independence
iran cumhurba$kani turkiye’ye geldiginde anitkabir’e ugramamak icin binbir yol denerken, obama’nin ilk i$ olarak ata’nin huzuruna cikmasi son derece anlamli.

sevdim ben bu adami.
mitili
abdullah gül ve obama’nın basın toplantısını televizyonu olmayıp canlı izlemek isteyenler:

http://tinyurl.com/dclzkt
mad
trafiğin validesiyle içli dışlı olunmasına sebebiyet vermiştir. bak daha yeni varılıyor evlere sözlük.
tandt
anıtkabir özel defteri’ne şunları yazmıştır;

"vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle türkiye cumhuriyeti’ni demokrasiye yönelten ve mirası tüm dünyaya kuşaklar boyunca ilham vermeye devam eden mustafa kemal atatürk’e saygılarımı sunmak, benim için bir onurdur."

ayrıca;

"senin " yurtta barış, dünyada barış" ilkeni bir amerikan başkanı olarak beimseyip tüm dünya da gerçekleştirmek için sabırsızlıkla bekliyorum."

yazarak takdirimi kazanmıştır.
independence
obama gitti ve biz turkiye olarak her amerikan ba$kani ulkemize geldiginde yaptigimiz gibi, tanri sanki ankaraya indi oradan da bir dag uzerinde istanbul’a uctu gibi davraniyoruz. gerci o durumda aramizdan pek cok ki$i "lan lan ben gordum lan, ucmuyor, arkasinda ip var, gordum ben" derdi.
hakki bashar
abd’de, psikopat güneylilerden olan cumhuriyetçi george w bush’un, dünyayı bombok hale getiren savaşçıl karakteriyle geçen 8 yıldan sonra bir demokratın başkan seçilmesi, gerçekten de dünyadaki birçok ülke tarafından olumlu karşılandı.

başkan seçilmeden önce abd’deki ermeni lobisine "sözde" ermeni soykırımını kabul edeceği sinyalleri vermişti. burada türkiye cumhuriyeti politikaları ile obama’nın seçim çalışmalarındaki çıkar çatışıyordu. fakat bu söylem, o zamanlar zenci ve müslüman bir aileden gelen ve aynı zamanda adı hüseyin olan birinin abd’de seçilme ihtimalinin düşük olduğu düşünüldüğünden medyada çok yankı uyandırmamıştı. fakat bu demokrat "change we can" sloganıyla başkan oldu ve ilk resmi ziyaretini ülkemize yapmaya karar verdi. o zaman "sözde" ermeni soykırımı konusunda ne diyeceği tartışılmaya başlandı.

obama ankara’ya akşam air force one ile indi, yattı uyudu ve ilk işi sabahtan anıtkabir’e gitti. zaten protokolde bu var, sike sike gidecek yani. fakat sevinilebilecek birşey var, anıtkabir özel defterine ulu önder mustafa kemal atatürk’ü öven yazısını yazdı. süper, şimdilik harika gidiyoruz.

bush denen texas’lı psikopatın söylemi olan ılımlı islam saçmalığını bıraktı ve cumhuriyetimizi laik ve demokratik bir ülke olarak gördüğünü söyledi. hala müthiş gidiyoruz.

daha sonra meclisi gitti, muhalefet liderleri ile görüştü. aslında bu, bir bakıma dikta yönetimini daha da azılı bir şekilde uygulayan akp hükümetinin sona yaklaştığını, vadesini doldurduğunu düşündüğünü gösteren bir işaret olarak algılanabilir. bana göre bu da süper. devam edelim.. silahlı terör örgütü pkk’nın tbmm şubesi dtp partisinin lideri ahmet türk ile görüşmesi sırasında silah ile birşeylerin çözülemeyeceğini adama anlattı. bu da obama’nın dtp’nin iç yüzünü bildiğini gösteren birşey. dolayısıyla hala müthiş gidiyoruz.

buraya kadar tüm gelişmeler süper. gelgelelim vahim tarafına;

obama kürsüye çıktı ve nazikçe dediki;

1)ruhban okulunun açılmasına izin verin,
2)ermeni sınırını açın,
3)ermeni meselesi ve soykirim iddiaları konusunda tarihinizle yüzleşin.

sırayla hepsini ele alalım.

1)tamam açalım. iyi de, bu ülkede milli eğitim bakanlığı diye birşey var. müfredat belli. o zaman müfredata bağlı olmayan başka kimbilir neler çıkar bu ülkede. okulun bakanlığa bağlı olmasını istemiyorlar.
2)tamam açalım. iyi de, ermenistan türkiye cumhuriyeti’nin dostu olan ve enerji kaynakları bakımından önem gösterdiği azerbaycan’ın topraklarını işgal etti. bu yüzden sınır kapalı be adam.
3)tamam yüzleşelim. iyi de, yüzleşmeyen taraf ermenistan be adam. tarihçileri ülkemize davet ediyoruz gelmiyorlar.

devam edelim..

abdullah gül ile görüştükten sonra yaptıkları basın toplantısında yine "sözde" ermeni soykırımı ile ilgili düşüncelerinin değişmediğini söyledi. yani bunu kabul ettiğini açıkça söyledi! bunu görmezsen körsün! sonra istanbul’a uçtu. ayasofya ve sultanahmet’i gezdi. sonra temiz pak giyinmiş, iyi ingilizce bilen çağdaş öğrencilerin karşısına çıktı ve konuşmaya başlamadan da şunu söyledi;
"fazla konuşamayacağım, o yüzden ezana kadar konuşalım, 30 - 40 dakika" dostlar, kabul edelim. müslüman olarak çoğumuz 5 vakit namaz kılmıyoruz. en azından ben kılmıyorum. günahtır, değildir, o beni ilgilendirir. fakat adamın ezan ile zamanı bağdaştırması ve medyanın bunu "saygısından öyle dediydi" falan demesi beni şaşırttı. ve en önemlisi yazının en başlarında "ılımlı islam" saçmalığından uzak duruyor dediğimiz mr president, ülkemizi cidden ılımlı islam ülkesi olarak gördüğünü belli etti bana göre.

toparlayalım; adam geldi, "çok iyisiniz, süpersiniz" dedi pohpohladı. "şunları şunları istiyoruz. bunları da verirsiniz çünkü önceden de dediğim gibi süpersiniz" dedi. sonrada gitti. şu anda biz de azerbaycan’la olan sıçmış ilişkilerimizi toparlasak, yoksa abd’ye ayıp olmasın diye bize etmediği ibneliği bırakmayan ermenistan ile mi anlaşsak, yoksa rektörleri ve eğitime destek verenleri hapse mi tıksak ne yapsak bilemiyoruz. allah sonumuzu hayır etsin. amin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol