kimlik numarası olmayanların oy kullanamaması

independence
yuksek secim kurulu’nun kararina gore 29 mart 2009 yerel secimlerinde oy kullanamayacak. yapilan aciklamalara gore, turkiye’de oy kullanabilecek ya$ta bulunan yakla$ik 5 milyon insanin kimliginde kimlik numarasi yok. bu sebeple de son iki uc gundur nufus dairesi ismi ile cali$an kamu kurulu$larinin icerisinde igne atilsa yere du$muyor. bu karara hukumet de kar$i muhalefet de, ancak oyle bir durum var ki ysk’nin kararlari mahkemeye goturulemiyor, mahkeme tarafindan bozulamiyor. bu sebeple de siyasi partiler ancak ysk’dan kararin yeniden du$unulmesi ve degerlendirilmesi talebinde bulunabiliyorlar. olasi bir diger secenek ise bu kadar kisa bir zaman diliminde anayasa uzerinde yeni bir duzenleme yapilmasi, ancak bu olasilik da zamanin yetersizligi sebebi ile cok akla yatkin olarak gorulmuyor.

du bakalim nolcak.
marcopolo
nufüs müdürlüklerinde rezilliklere izdihama neden olan karar.ondan ziyade hala tc kimlik numarasını bilmeyen insanların oluşu beni bir hayli şaşırtmıştır..
angelus
kimlik numarası olmamasından ziyade, nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numarası yazılı olmayan bireylerin oy kullanamamasına yönelik bir girişimdir. ha ben bunu ibnelik olarak isimlendiririm, ysk ise tedbir. ayıp yine de. yumurta kapıya dayanınca.
independence
mecliste bulunan tum partilerin temsilcileri bugun saat 11:00 de ysk’na giderek verilen kararin yumu$atilmasini istediler ancak ysk ba$kani "kanunlar boyle, elimizden bir $ey gelmez" dedi, verilen karari savundu. bunun uzerine cumhurba$kani ysk ba$kanini ko$ke cagirdi, rahatsizligini dile getirdi ancak yine degi$en bir $ey olmadi.

eger ysk kararinda israrci olursa, anayasa degi$ikligi du$unulecekmi$.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol